Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

30-årigt vildvin växande på huset

Hej,
ska köpa ett hus som har en över 30-årig vildvin växande på huset. Risig och rasslig är den idag med grova stammar. Hur gör man om man vill få bort den? Drar man helt enkelt av den levande (då åker väl murbruket med?) eller ska man klippa av den vid roten och låta den dö? Dör den för alltid om man gör det eller kommer den igång nästa år igen eftersom vi gärna vill ha kvar den i fräscht tillstånd.

Catrin

Odla Svarar: 

Det beror på hur rankan ser ut nertill. Är den frisk, alltså så att den kan producera nya skott? Om ni vill spara den, kanske ni kan ta bort det mesta men spara ett ungt skott som kommer så långt nerifrån som möjligt och så böjer ni undan det tills ni har fixat huset. Att en del av murbruket följer med kan man nog inte undvika hur man än gör, vinet har säkert skickat in klängen i det porösa bruket.

Men ta det försiktigt lite i taget så ska det nog gå bra. Lycka till!

Sylvia