Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Snyggt och enkelt pyssel!

**Sylvias gröna hörna** De traditionsenliga vintergröna bollarna är en av julbasarernas mest populära produkter. Du kan mycket lätt tillverka både en och flera bollar själv att dekorerar med. Snyggt och enkelt, jag lovar!

Text och bild Sylvia Svensson Tidigare avsnitt av Sylvias gröna hörna hittar ni längst ner i krönikan!

Till att göra egna vintergröna bollar kan du använda vilka vintergröna kvistar som finns till hands, t.ex. gran- tall- en- eller buxbomkvistar. Du kan också blanda olika sorter och få en mer levande boll.

Gör en boll av gröna kvistar!

Du behöver: * en brun oasisboll i önskad storlek (de gröna är för snittblommor och smular sig lätt) * en bit kraftigt ståltråd * sekatör * dekorationsband och eventuella andra dekorationer * handskar, om du har gran- och engrenar som sticks

Gör så här! Börja med att sticka en stadig ståltråd genom oasisbollen. Gör en upphängningskrok upptill. Gör en ögla nertill och ankra fast tråden med en pinne i tvären genom öglan så att det håller.

Klipp det vintergröna materialet ungefär lika långt, ca 15-20 cm. Använd endast skottspetsarna, eftersom det annars syns fula klippytor om man klipper längre ute på grenen.

Vässa nedre ändan av kvisten vid behov. Välj gärna stadiga grenar, hängande grenar med tunna stjälkar är svåra att sticka in.

Stick in kvistarna i bollen. Börja nertill men lämna en bar yta underst bollen kan stå på under arbetet, arbeta uppåt. Täck ytan nertill sist. Det går åt ganska mycket kvistar för de ska täcka så väl att oasisbollen inte syns.

När du har täckt bollen helt, bind en rosett i upphängningstråden, antingen upptill eller nertill och häng upp din boll, gärna utomhus, där den kan hålla sig fräsch ändå till våren.

Tips! Du kan komplettera en stor vintergrön boll med en liten ljusslinga som du fäster mellan grenarna.

Gröna hälsningar Sylvia

Sylvias gröna hörna återkommer tisdagen den 20 november.

#Läs tidigare avsnitt av Sylvias gröna hörna!#

Mammas magnifika amaryllis! Jag älskar att pyssla med växter! En vårdag åkte kaktusen ut!

Tänk på! Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du regelbundet information om våra artiklar och krönikörer så att du inte missar något. Prenumerera här: Odlas nyhetsbrev.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB