Rosor i maten!
Med tävlingen vill Rosens Dag locka till att undersöka hur rosor i mat kan användas. Alla olika delar på rosen kan användas. Rosors doft och smak skiljer sig åt från sort till sort och det är spännande att se hur det kan utnyttjas.
Tänk fritt!
Det finns beprövade recept och det finns de som bara väntar på att upptäckas. Endast fantasin sätter gränser för läckerheten och nyskapandet i recepten.
I tävlingsjuryn finns förutom en representant för Rosens Dag-gruppen, kockarna Carina och Ulrika Brydling. ”Att ta tillvara naturens rikedom är något som man kunnat i generationer, så det finns säkerligen massor av tips och knep hur man tillagar rosor, och jag ser fram emot att få se dessa vanliga eller ovanliga recept i tävlingen.” säger Ulrika Brydling.
Vinnare kommer att utses och meddelas på Rosens Dags hemsida den 15 februari 2012 och naturligtvis blir det rosor av olika sorter i pris.
För att delta
Recept och eventuella bilder skickas till Rosens Dag:
Mejl: info@rosensdag.se
Brev: Rosens Dag, Forsviksvägen 49, 546 72 Mölltorp.
Ange vilken ros du använt om du känner till det. Sista dag recepten måste ha inkommit är 31 december, kom ihåg att ange dina kontaktuppgifter. Rosens Dag förbehåller sig rätten att fritt publicera inkomna recept.