Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Plantera blomsterlökar under hösten

Hösten har kommit och träden övergår sakta i rött, gult och brunt. Det dröjer inte länge förrän balkonger och trädgårdar är redo för sin vintersömn. Träden och buskagen börjar tappa taget om löv och blomning. Det känns som om trädgårdssäsongen strax är över. Trots den här förvandlingen är det faktiskt starten på något nytt.

Fyll dina krukor i all enkelhet
Fler och fler hushåll har stora krukor i sina trädgårdar och på sina balkonger. Krukorna har blivit en slags "mini-trädgård" som man kan njuta av året om utan allt för mycket besvär.

När hösten går mot sitt slut är det dags att göra trädgården klar för vintern. Man behöver inte lämna krukorna tomma bara för att vintern är i antågande. Krukor och blomsterlådor är perfekta för blomsterlökar som ska blomma till nästa vår. Vill man plantera växter under hösten kan man lika gärna sticka ner några blomsterlökar samtidigt i samma kruka. Det tar endast en kort stund att plantera några påsar blomsterlökar som senare ger glädje under stora delar av våren.

För den lyxiga trädgården
För att förstärka våren med mycket färger kan man plantera olika sorters blomsterlökar så de blommar i följd. Efter krokus kommer tulpaner, sedan är det dags för Allium. Tricket är att plantera blomsterlökarna i olika lager ovanpå varandra så de blommar i samma område i lagom följd.

Placera vi blomsterlökarna i rätt ordning har vi blomning i februari, mars, april och maj. Plantera blomsterlökar på en gång under hösten så blir blomningen ymnig i trädgården. Efter blomsterlökarna tar perennerna över.

Nödvändigt med kyla
För bästa resultat ska man plantera blomsterlökarna under senare delen av hösten. Njutningen av vårblommande lökar kan inte påskyndas. De behöver en period med den kalla vintern så de vaknar till liv av vårens härliga temperaturer.

När man ser de små torra lökarna kan man inte riktigt förstå hur de kan producera de mest häpnadsväckande blommor och blad. Men det är bara en fråga om en god kvalité på blomsterlöken och planteringen samt därefter är det bara att njuta av dem under våren. Man kan kanske dessutom göra grannen grön av avundsjuka.

Läs mer:
När, var och hur
Lasagneplantering som alltid ger ett bra resultat
Trender 2007 - Beskrivning av olika trender att snegla på inför planteringen
Forskning och förädling av en nästan doftlös kejsarkrona


Masculine Statement


Colourfull difference


Rich Folklore


Essential Balance


Delicate Tea Party
Foto:
Blomsterfrämjandet/IBC

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB