Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Starta våren när det är höst

När, var och hur är tre välkända ord och frågor som många ställer sig inför en ny säsong i trädgården. Blomsterlök är ju en av de mest lätthanterliga produkterna vi gräver ner i våra trädgårdar men man vill trots det få "snits" på slutresultatet. Slutresultatet blir trädgårdens utseende på den kommande våren och dess blomning.

Från Blomsterfrämjandet

När, var och hur

Men här kan vi kanske ge lite inspiration om olika trender man kan luta sig mot och ett och annat planteringsförslag för den som vill ge sig på att plantera blomsterlökar i kruka.

Här kommer också förslag på blomsterlökar och perenner som trivs tillsammans och därmed blir ett säkert kort. Det är också en tacksam kombination, blomsterlökar och perenner. Den förstnämnda blommar ju som i regel först och ger sedan utrymme för perennen att breda ut sig. Samtidigt som perennen tar fart döljer den blomsterlökarnas tillbakagång.

Övrig fakta och teknisk information

I en forskningsrapport från University of Wageningen där man har forskat runt kejsarkronans (Fritillaria imperialis) starka odör kan man dra vissa slutsatser. Hur kan man plantera kejsarkronan för att skrämma iväg mullvadar och slippa dess gångar och högar i trädgården? Kanske finns det fler möjligheter med andra starkt doftande blomsterlökar som till exempel hyacinter och liljor?

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB