Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

perenner

"perenner"  är en ny bok från Albert Bonniers Förlag och ingår i en serie som kallas "trädgård med färg". Bokens kapitel är uppdelade efter olika växtförutsättningar, såsom sol och skugga, fuktigt och torrt.

Det finns också ett kapitel med marktäckande växter och ett kapitel med bladväxter. Det är inte så ofta hela kapitel ägnas åt växter man odlar för bladens skull men det är ju trots allt bladen man ser längst så det kan vara idé att välja växter efter det. Inte heller marktäckande växter har det tidigare skrivits så mycket om men även på det området finns det mycket användbart.

I varje kapitel tas ett antal odlingsvärda växter upp och jag lyckades hitta några nya måste-ha-växter. Boken är inte precis något växtlexikon utan ett litet urval av olika perenner.

Boken är ursprungligen engelsk vilket tyvärr gör att alla växterna som tas upp inte är härdiga i Sverige. Trots allt går det mesta att odla här och den svenska översättningen är anpassad efter våra förhållanden. Utöver växtbeskrivningarna innehåller "perenner" även en löpande text som beskriver de olika växterna och lite annat som kan vara intressant att veta.

Boken innehåller många vackra bilder från engelska trädgårdar. En stor del av bilderna är på olika rabatter som är otroligt vackert komponerade. Man får genast lust att ge sig ut i trädgården och gräva nya rabatter. Hur man sköter perenner tas endast upp på en sida så man bör ha vissa kunskaper sedan tidigare. För den som vill ha inspiration finns det förstås mycket att hämta i "perenner".

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

perenner
  Titel:
perenner
Författare:
Timothy Leese
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår:
2000
ISBN:
9100570125

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB