Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Odlar potatis

Onsdagen den 20 januari 1999

Vi hade en liten snöstorm i helgen, ett par decimeter snö kom det nog, och det blåste ordentligt. Fåren såg litet modfällda ut och håll sig mest inne i fårhuset, men vi tyckte mest det var kul. Min man fick skotta med traktorn, och jag gladde mig åt hur vackert det blir ute när det har snöat.

Hej alla "trädgårdsgalningar"!

Tack till alla er som mailat mig angående "potatis på höjden" som jag skrev om i förra veckans dagbok. Undras om jag var ute och cyklade litet grann, i alla fall med bilden jag ritade? Kommer det verkligen potatisar från stjälken? Jag vet att man odlar potatis på detta sätt, och jag vet att folk säger att man får en större skörd. Men det kanske bara är för att man kan "kupa" ordentligt i tunnan, och för att man kan se till så att potatisen får bra jord och slipper konkurrens från ogräs? Hör gärna av er med mer erfarenheter och funderingar till mig! Till hösten får vi se hur det gick, för jag tänker i alla fall prova.

Tack också till alla som mailat om trädgårdsdesign-program som jag frågade om i förförra veckans dagbok, och tack till alla som svarat på veckans fråga. Det är alltid lika intressant att se vad ni svarar! Man tycker ju ofta att det största nöjet med odling är själva trädgårdsarbetet, skörden och så vidare. Men minst lika viktigt är ju faktiskt alla kontakter man får med andra "trädgårdsgalningar". Det finns inget roligare än att träffa någon som är lika intresserad av trädgård som man själv och titta på varandras trädgårdar.

Det har inte blivit några frösådder för mig ännu, även om jag är rätt sugen. Men det har ramlat in så många frökataloger i förra veckan att jag mest bara läst och dreglat... Dags att ta fram skokartongen med fröer, sortera bort gamla fröer och se efter vad jag har egentligen.

Skokartong förresten, jag vet, egentligen ska man väl förvara sina fröer i kylen va? Skokartongen står i och för sig i garaget där det är ganska svalt, men jag har i alla fall litet dåligt samvete för att jag inte har satt mig in i hur man bör förvara fröer egentligen. Hur gör ni?

Nu får man vänta några månader innan man kan titta på andra "trädgårdsgalningars" trädgårdar i alla fall. Våren är långt borta även om det ljusnar snabbare nu. Men tills dess funkar det nästan lika bra att "träffas" via email och diskussionsforum på webben, så vi ses där!

Ulrika Wiss, Vibbyn, Norrbotten

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB