Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nemesia

Nemesia är tillbaka som en populär sommarblomma och utplanteringsväxt, fortfarande med sitt charmiga gamla utseende i behåll men med förbättrade egenskaper som större blommor med längre blomningstid!

Vetenskapligt namn: Nemesia strumosa
Svenskt namn: Nemesia

Nemesia är inte någon ny sommarblomma utan var en mycket omtyckt och använd utplanteringsväxt i Europa redan under 1800-talet. Det som är nytt däremot är att förbättrade sorter och hybrider av Nemesia strumosa har förädlats fram som numera erbjuder konsumenterna en längre blomning utan avbrott under större delen av sommaren och en bit in på hösten.

Släktet Nemesia härstammar från Sydafrika och omfattar runt 50 arter som är ett- eller fleråriga örter eller halvbuskar. Den ursprungliga arten av Nemesia, Nemesia strumosa, beskrivs som en färggrann, yvig och snabbväxande perenn med en ganska kort blomningsperiod. Många av de sorter och hybrider av Nemesia som odlas i Sverige idag är ettåriga utplanteringsväxter.

Nemesia är en lågväxande och kompakt sommarblomma som blommar med trattlika blommor som består av två läppar, där den övre är uppdelad i fyra små segel och den nedre är hel. Dagens Nemesiasortiment erbjuder kunderna sorter i en rik färgskala som nästan kan liknas vid regnbågens spektra, dvs. allt från blå och rosa toner över till röda, orange, gula och krämvita färger.

På marknaden finns det både upprättväxande och hängande Nemesiasorter. Använd de upprättväxande sorterna till rabatter och plantera i täta grupper så förser Nemesia dig med fantastiska färgsprakande blomstersängar och välj sorter med ett hängande växtsätt till dina amplar eller balkonglådor.

Läs mer:
Nemesia - skapar långvarig blomsterglädje i sommarrabatten
Odling och skötsel av Nemesia
Odlade sorter och hybrider av Nemesia


Nemesia
Nemesia strumosa
Foto: Blomsterfrämjandet
Weibull Trädgård AB


Nemesia
Nemesia strumosa
Foto: Blomsterfrämjandet
Hörnhems Handelsträdgård AB

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB