Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Land Art − i samspel med naturen

Tänk att du har några kvadratmeter natur till hands samt en sekatör, en spade, lite torv och en rulle snöre − vad skulle du hitta på då? Vore du en Land Art-konstnär skulle skapandet genast vara i full gång!

Av Katarina Kihlberg

Sofiero dan före Den Stora Trädgårds- festen. I en av parkens vildare delar kan du springa på än den ena, än den andra lilla gruppen med personer som gräver lite, klipper, flätar, bär grenar eller bara står och ser djupt fundersamma ut. Det råder en lugn och harmonisk kreativitet som bör göra varje besökare nyfiken.

Naturens lagar råder

Jag kan avslöja att det handlar om en internationell Land Art-tävling med lag från Danmark, Frankrike, Kanada, Nederländerna, Norge, Schweiz, Singapore, Sverige och Taiwan.

Land Art är en internationell konstföreteelse som uppstod i USA i slutet av 1960 och början av 1970-talet och kan beskrivas som skapandet av konst utan andra hjälpmedel än vad naturen har att ge. Det är naturen som bestämmer förutsättningarna och påverkan får inte vara mer än att platsen snart kan återgå till sitt vanliga jag igen.

”Detta är något helt nytt och kommer att bli både vackert och spektakulärt. Att få se Sofieros park på ett nytt sätt, utifrån någon annans perspektiv, det är väldigt spännande, säger Cecilia Wingård som är projektledare för Trädgårdsfesten.

Konstnärerna i de tio lagen kommer till en plats som de inte känner till, utan att veta vilka förutsättningar som finns eller vilket material som kan användas. Målet är att integrera verken med landskapet och skapa med utgångspunkt i miljöns egen karaktär.

Missa inte!

Om du är på plats på Sofiero under Den Stora Trädgårdsfesten så passa absolut på att vandra in i skogen där skapandet pågår hela helgen. På Trädgårdsfestens sista dag, söndagen den 28 augusti, avgörs vilket lag som vinner i Sofieros första internationella Land Art-tävling.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB