Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Internationella kvinnodagen

  • Inomhus
Gerbera - som gåva på Internationella kvinnodagen

Kvinnogrupper över hela världen firar idag den Internationella kvinnodagen den 8 mars. Dagen är ett sätt att uppmärksamma kvinnors situation och ojämställdhet över hela världen.

I många länder som t.ex. i Ryssland, Ukraina, Bulgarien och Vietnam har den Internationella kvinnodagen den 8 mars blivit en helgdag och datumet firas även av FN. År 1910 instiftades den Internationella kvinnodagen av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen. FN antog år 1977 en resolution om ett allmänt firande av den Internationella kvinnodagen.

Kvinnodagen uppmärksammas idag på många olika sätt av bl.a. kommuner, studentförbund och fackförbund. Dagen firas även på andra plan t.ex. genom att kvinnor ges gratis inträde till simhallen eller genom att det görs reklam i blomsteraffärer för att kvinnor ska få en blomma på kvinnodagen.

Under de senaste åren har Sverige utsett en kvinna till ”Årets kvinna” för sina insatser för andra kvinnor och utnämningen har skett i samband med Internationella kvinnodagen.

Ta tillfället i akt och överraska eller gratulera en kvinna i din närhet med en gerbera på Internationella kvinnodagen!

Den enorma färgrikedomen hos krukväxten Gerbera x cantabrigiensis gör det möjligt att köpa en blomma i varje kvinnas favoritfärg, vilket säkert kommer att uppskattas! Satsa lite extra genom att köpa en matchande ytterkruka till gerberan.

Gerbera har funnits som snittblomma under en längre tid, men är relativt ny som krukväxt (Gerbera x cantabrigiensis). Krukväxten gerbera har något kraftfullt över sig i sitt växtsätt och med sitt grova och gröna bladverk påminner den delvis om maskrosen. Gerberan kan liknas vid en vild uteväxt som gjort en välkomnande entré in i vardagsrummet mycket tack vare de många härliga färgernas skull!

Läs mer:
Gerberans ursprung, utveckling och egenskaper
Skötselråd Gerbera
Användning och odling, Gerbera
Gerbera som hälsoväxt

   

Gerbera
Gerbera

Gerbera
Gerbera

Gerbera
Gerbera