Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Inget vidare snyggt pyssel!

Gillar ni att pyssla, fixa och ställa i ordning snyggt och dekorativt inne och ute? Har ni den där ådran som gör att det blir som ni har tänkt er eller till och med ännu snyggare? För min del är svaret "Ja, egentligen" på första frågan och "Nej!", på den andra.

Text och bild Katarina Kihlberg

Jag har sett så mycket fint för min inre blick som jag försökt göra verklighet av. Min fantasi är det nämligen inget fel på. Ett konkret exempel:

Jag har en fin växttrappa som gapade tom när pelargonerna plockats in för vintern. I bilen på väg hem från jobbet formades i mitt huvud en vacker bild av hur trappan skulle kläs i höstskrud och stå vid min entré för att väcka beundran hos förbipasserande. Jag stannade till i en blomsterhandel, på ett strålande humör inför uppdraget som väntar. Där köpte jag en liten kruka med taklök, en med silvergirland och en med järnek samt ett hjärta av mossa. Vilken bra start! Väl hemma samlade jag ihop några kottar, snygga stenar, boklöv i de vackraste av färger, prydnadspumpor samt en lite vätte som bor hos mig. Detta kunde ju inte misslyckas − och tänk vilken härlig och inspirerande artikel det skulle bli på Odla.nu!

Skillnad på bild och verklighet!

En kopp te och några pepparkakor senare började jag möblera i trappan. Lite pumpor här, någon kruka där, löv som läggs dit lite spontant, ni vet, och kottar för en riktigt naturlig look. Jag backar några steg, än så länge bedrägligt nöjd, och ser resultatet. Charmigt? Höstvackert? Beundransvärt? Nej, inte alls. Det ser bara ut som en växttrappa med en massa prylar i utan någon känsla överhuvudtaget.

Mer te och pepparkakor sen möblerar jag om tre gånger med samma torftiga resultat. "Det var ju själve den!", konstaterar jag, lämnar min växttrappa och lommar iväg för att göra sånt jag är bra på: täcka grönsakslandet med löv, höstrensa i häckarna och rensa sista ogräset före vintern. Rejäla grejer!

Bidra med ditt bästa pyssel!

I vårt trevliga forum har vi just nu en kul tävling där ni kan bidra med ert bästa pyssel. Vinnarna kommer röstas fram av forumets medlemmar och alla kan ta del av tipsen. Tävlingen pågår till den sista oktober så skynda om du vill vara med: Tävla om bästa pysslet

Några dagar har gått sen mitt pysslande i växttrappan och jag har börjat vänja mig vid den. Det blåste rejält häromdagen så några prylar trillade ut. Jag satte tillbaka dem utan större eftertanke och ser nu att det blev riktigt snyggt. Spontant, ni vet!

_Trevlig helg! önskar Katarina_

#Läs tidigare avsnitt av Katarinas krönika#

Möt krönikörer och experter på Odla.nu "Vått och u-tigt, sa far!"

Tänk på! Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du regelbundet information om våra artiklar och krönikörer så att du inte missar något. Prenumerera här: Odlas nyhetsbrev.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB