Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Fullt av växtkraft på Trädgårdsmässan

Idag, 11/4, öppnar Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar - ett säkert vårtecken för många. Förutom alla nyheter i utställarnas montrar bjuder mässan på aktiviteter, inspirerande utställningar, spännande tävlingar och lärorika föredrag.

Information från Nordiska Trädgårdar

Entrétorgsutställning - Den grönare revolutionen 2.0

Det första som möter besökarna är en grön revolution, skapad av förstaårseleverna på Skillebyholms trädgårdsmästarutbildning. Årets entrétorgsutställning som heter Den grönare revolutionen 2.0, är en tankeväckande miljö som genomsyras av mässans tema - Växtkraft, och som får entrén att bokstavligen brytas upp och ge plats för frodiga grönsaker, blommande fruktträd och flödande vatten.

Idéträdgårdar

Det allra senaste inom trädgårdsdesign visas upp i idéträdgårdarna. Här släpps trädgårdskreatörernas fantasi och kreativitet lös för att fylla besökarna med inspiration och praktiska tips att ta med till sin egen trädgård. Idéträdgårdarna deltar i tävlingen ”Årets idéträdgård” som består av ett jurypris och ett pris där besökarna röstar fram en vinnare.

Bästa Balkong

Tips och inspiration för hur du ska inreda din balkong får du i balkongutställningen där 14 kreatörer tolkar mässans tema ”Växtkraft”. Deltagarna tävlar om priset ”Bästa balkong”. En jury bedömer balkongerna där huvudkriteriet är att ytan upplevs som just en balkong. Juryn tittar också på kreativitet och inspiration. Förutom jurypriset kan mässans besökare rösta på sin favoritbalkong.

NM i trädgårdsanläggning

För första gången någonsin arrangeras ett nordiskt mästerskap i trädgårdsanläggning. I ett prestigemöte mellan tre av Nordens bästa lag kommer tävlande från Sverige, Norge och Finland att göra upp om vilka som bäst kan förverkliga en trädgård på 15 timmar. Två deltagare från varje land ska på en yta på 4 x 5 meter anlägga en trädgård efter trädgårdsdesigner Ylva Landerholms ritningar.

Årets täppa

Förra årets succé, Årets täppa, är tillbaka. Fyra kända trädgårdsprofiler – Maria Andersson, Fredrik Larsson, Inger Palmstierna och André Strömqvist – tävlar mot varandra och ska under två timmar skapa varsin täppa. De får alla samma förutsättningar i form av jord, plantor och verktyg för att fritt skapa på en yta av 2 x 4 meter Tävlingen arrangeras tillsammans med Blomsterfrämjandet.

Rådgivningsgatan

Rådgivningsgatan arrangeras av FOR, FritidsOdlingens Riksorganisation, och nytt för i år är ett helt nytt FOR-torg med rådgivningspaviljong och workshopscen. Här kan besökarna prata med FORs rådgivare för att fråga om sin trädgård och få hjälp med enklare skisser. På scenen kommer FORs medlemsorganisationer att visa upp sina färdigheter i praktiska demonstrationer.

Seminarieprogrammet och öppna föredrag

FOR arrangerar även seminarierna på Trädgårdsmässan. På lördagen får alla trädgårdsintresserade tillfälle att lyssna på den internationellt kända trädgårdsdesignern Piet Oudolf, trädgårdsmästare Stefan Mattson och engelsmannen James Hitchmough att tala om den nya trenden att lösa upp så kallade blockplanteringar och låta växtkompositioner istället bli mer charmigt vildvuxet. FOR arrangerar ytterligare sex seminarier som främst vänder sig till de som är yrkesverksamma inom trädgårdsbranschen.

Förutom seminarier kan besökarna ta del av 152 öppna föredrag på någon av de tre scenerna inne i mässhallen. Föredragen är kostnadsfria, har ett högt tempo med nya ämnen varje halvtimme. Föredragen är en mix av handfasta råd och inspiration. Exempel på ämnen som kommer att avhandlas är Trädgårdsdesign för alla, Odla egna gourmetgrönsaker, Lustfyllda trädgårdsprojekt, Varför blommar det inte? och Trädgårdshandbok för den late – 88 tips för dig som vill göra så lite som möjligt.

För mer information gå in på Nordiska Trädgårdar.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB