Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Alla Hjärtans Dag

Februari är månaden då vi firar Alla Hjärtans Dag

En dag då vi visar våra älskade vad de betyder för oss. Visserligen borde vi göra detta varje dag, men det är så lätt att dagarna bara passerar och att de där orden av uppmuntran och omtanke aldrig blir sagda. Passa därför på att visa dina nära och kära din uppriktiga uppskattning med en blomma ur säsongens sortiment nu i februari. Aktuella blommor är exempelvis primula och gerbera.

Primula
Primulan är en blomvillig blomma som finns i affären redan under senvintern. Trots att det ännu är kyligt andas primulan vår. Det finns flera primulor att välja bland, varav de vanligaste är syrenviva, fönsterviva och jordviva.

Syrenvivan kännetecknas av att den har en sky av små blommor i toppen av en 25 - 30 cm hög stjälk. Fönstervivans blommor sitter också på en hög stjälk men de är större och färre till antalet. Jordvivan är den traditionella vivan som har kortare blomstjälkar med färre blommor på.

Gerbera
Det finns över 200 sorter, allt från enkla till dubbla sorter eller sådana med krusiga eller extra breda kronblad. Dessutom finns allt från tallriksstora till midi- och mikroformer. För ca 20 år sedan var kännedomen om gerbera dålig, men på senare tid har blomman blivit mycket populär.

Läs mer:

  • Gerbera (Gerbera x cantabrigiensis)
  • Syrenviva / Fönsterviva /Jordviva (Primula- malacoides/obconica/vulgaris)


Syrenviva


Gerbera
Foto: Lena Granefelt

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB