Vinterbelysning till växter?

Remy

Hej

Jag har läst att vissa växter behöver lite extra ljus under vinterhalvåret (som t ex en avokadoplanta som jag har). Jag kan tänka mig köpa en LED-lampa som tar hand om detta men tycker det blir väldigt oattraktivt om det blir ett rosaaktigt ljus från den. Finns det LED-lampor som är bra för växter men som ändå ger ett 'normalt' vitt ljus och var ska man hitta dem?

Med vänliga hälsningar Remy

Odla Svarar: 

Hej Remy

Du har rätt i att vissa växtlampor avger ett rosasken och det är så kallade odlingslampor.

För din användning (det vill säga övervintring och för användning inomhus) så rekommenderar jag att du köper det som vi vårt sortiment kallar Växtlampa Standard. Standardlampan avger ett varmvitt ljus, lämpligt för belysning av växter på allmänna platser såväl som i hemmet och är framtagen för att övervintra exotiska växter i boendemiljö eller för extra ljustillskott och ljuset är uppbyggt kring våglängdstekniken.

Om du ska vinterförvara större växter till exempel olivträd i en kyligare miljö såsom i ett förråd så kan du även använda dig av en Växtlampa Vinter, dessa avger dock ett kallt sken (åt det blåa hållet). Båda dessa lampor hittar du hos bland annat Plantagen.

Lycka till med dina växter!

Med vänlig hälsning Hanna