Var köpa iskonvaljer

Hans

Jag har sökt efter iskonvaljer för drivning i hemmet ,men hittar inga företag som erbjuder denna produkt längre.Tidigare kunde man skaffa drivningsklara groddar genom företag som sålde blomsterlökar. Man kunde då driva fram blommande liljekonvaljer till julen, något som jag saknar nu!

Är produkten alltför "gammaldags", eller är det jag som är dåligt orienterad?

MVH Hans

Odla Svarar: 

Hej

Visst finns det iskonvaljer men inte så allmänt längre som det var förr. Jag har hittat iskonvaljer på olika håll även i år: hos min lokala blomsterhandlare, hos Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik (Lund) och jag tror också att jag såg dem hos Blomsterlandet, så ring till större trädgårdsbutiker och fråga runt.

Om din blomsterhandlare är tjänstvillig så kan de säkert ta hem iskonvaljer till dig om du frågar.

Om du skulle ha turen att ha ett liljekonvaljställe på tomten så kan du också göra så att du tar upp en tuva med konvaljrötter på senhösten när bladen har vissnat. Det är de knopparna som är runda på toppen som blommar, de spetsiga kommer med enbart blad. Förvara rötterna kallt men frostfritt, inlindade i tidningspapper som du håller lätt fuktigt. Börja driva några veckor före jul. I är är det ju lite sent för det, men nästa år kanske.

Lycka till med iskonvaljsjakten!

Med vänlig hälsning Sylvia