Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Trädpion

En vän är i Kina och kan ta med sig några trädpioner till mig. Men de är på barrot. Jag vet att de skall planteras under hösten så att de hinner bilda rötter innan växten skall orka försörja sina överjordiska delar, och att blomningen annars blir lidande. Jag vet också att de gror vid 4 grader. Tror du att pionerna kan utvecklas fullt ut om jag krukar dem och låter dem stå i en jordkällare som håller just 4 grader, kan möjligen gå upp till 6 när det är som varmast under vintern. Utvecklas rötterna nog och hålls groningen tillbaka av mörker? Eller har du något annat förslag om hur jag skall hantera dem? Är tacksam för snabbt svar då min vän reser hem på torsdag.

Anne

Odla Svarar: 

Jo, det kan gå bra som du säger. Men för att det hela inte ska mögla måste du lufta ofta och allmänt hålla koll på dem, då det ofta är fuktigt i källaren! Ta ut dem ibland några timmar så de får känna på torrare luft emellanåt och så vattna inte för mycket.

Skulle de börja utveckla blad, måste du ha lysrör till dem, det ska då lysa 12 t/dygn.

På våren kan du sedan börja ta ut dem när vädret så tillåter (dvs. över +4 grader) och till slut plantera ut dem när frostrisken är förbi.

Lycka till!
Sylvia