Torr hibiskus trots blöt jord

Thom

Hejsan

Jag har problem med en hibiskus som jag köpt på Tradera. I början var den jättefin och grön men nu är den torr och tappar blad fast den får vatten med gödning och även 2st gödningspinnar. Jorden är även fuktig men har också låtit den torka ur. Jag har haft blomman ca 2 - 2,5 månad och har behandlat den exakt lika hela tiden.

Allt började när första laddningen med vatten och gödning tog slut då fick den bara vatten i ca 3 - 4 dagar sen blandade jag nytt och sedan dess är den torr och jag kan inte förstå varför. Jag har även provat att vattna via ett fat underifrån. Det är ingen vanlig hibiskus utan en hybrid som heter Hibiskus Moon Maiden X Gabriel.

Snälla, jag behöver råd och tips.

Mvh Thom

Odla Svarar: 

Hej

Det är en korsning mellan dessa nämnda namnsorter.

Jag uppfattar som om du har din hibiskus i en självvattnande kruka? Det kan mycket väl bli för mycket vatten så här under vintern, och gödning behövs inte nu heller.

Men boven tror jag ändå är den torra, för varma inomhusluften. Kanske i kombination av för lite ljus också. Pröva att ställa skålar med vatten i närheten av hibiskusen så att de höjer luftfuktigheten, eller använd luftfuktare. Duscha din hibiskus (gärna med svalt regnvatten) med blomsprutan då och då. Ge den eventuellt en växtlampa ovanför och ha inte påslaget element i närheten. Sänk om möjligt värmen till cirka 18 grader.

Dessa åtgärder kan hjälpa om inte uttorkningen har gått för långt, men hibiskusen kan komma igen även om den skulle ha tappat varenda blad om stammen lever.

Med vänlig hälsning Sylvia