Torr och gles gräsmatta

Joakim

Hej Jankov

Snart närmar sig sommarsäsongen och i år vill jag få en härlig gräsmatta, utan allt för stora insatser, att vistas på.

Runt vårt sommarhus, som ligger nära havet utanför Sundsvall, har vi en gräsmatta som inte är vad vi önskar. Nämnas bör att det tidigare varit en "skogstomt" så underarbetet är inte optimalt. Gräs finns men på vissa ställen är det väldigt glest. Torra områden på ibland flera kvadratmeter med sand/hårdpackad jord där det bara kommer upp enstaka tuvor. En del av tomten fyllde vi upp med matjord efter att ha tagit bort ett träd och där växer gräset så det knakar.

Kan vi, men några kvicka insatser, få en gräsmatta värd namnet? Behöver inte vara en wow-upplevelse att gå på den men vill åtminstone kunna låta barnen springa omkring och sparka boll och få gräs istället för sand under fötterna.

Tack på förhand.

Vänliga hälsningar Joakim

Odla Svarar: 

Hej Joakim

Ett bra underarbete är alltid bäst och det bästa är att dressa på ny jord och så i nytt gräsfrö. Grundgödsla med Algomin Trädgård. Gödsla sedan med Algomin Gräsgödsel. Din jord är säkert väldigt sur eftersom det varit skogsmark där.

En mindre arbetsam och billigare metod är att dressa med toppdress på de kala ställena och så i nytt gräs överallt där det är tunt. Gödsla med Algomin Gräsgödsel när gräset börjar synas och grönskar. Gödsla minst tre gånger per säsong. Efter en tid på cirka två år har du fått ett bättre Ph-värde i gräset och en livskraftigare gräsmatta.

Lycka till!

Med vänlig hälsning Jankov