snabbväxande och yviga/stora barrträd

Tommy

Hej, vi bor på en stenig naturtomt och vi har fått en granne, nybyggt förra året. Tyvärr är dom glada i att ha utebelysning på som vi tycker är störande och utan att störa sig för mycket med den nya grannen, så vill vi istället plantera snabbväxande och yviga/stora evergreens alltså barrträd. Vilken sort är lätt att få tag i i Sverige och kan lämpa sig i Zon 3 för naturtomt. Prisklass, höjd, diameter? Tommy

Odla Svarar: 

Hej,

jadu, det beror lite på vilken jord ni har idag och vilket läge, alltså sol eller skugga. Thuja i olika sorter växer snabbt men vill ha lite fuktigare jord i sol/halvskugga. Idegran växer långsamt men klarar lite torrare jord och helskugga. Sen har vi ju enen som jag tycker passar bäst på en naturtomt, de växer halvsnabbt men gillar torrt oh soligt.

Vad de kostar och hur stora är helt upp till er. Man kan få barrträd i storlekar från 25cm till 3 meter och kostaden är svår att räkna ut. Det finns en mängd olika sorter av dessa tre, om några veckor får vi in barrträden på lager och det är enklare då för er att välja sort. Oftast är det barrfärg och slutlig höjd som skiljer mellan sorterna.

//Anna Theorin