Skrynklig kantdracena

Marie Svensson

Hej! Jag har en kantdracena som tidigare var under angrepp av ulllöss, som jag tror jag fått bort då jag inte sett dem på ett antal veckor. Jag planterade om mina plantor och vattnade. Tyvärr var denna jorden inte likadan som den föregående och höll kvar vattnet mycket mer än vad jag trodde så den har troligen blivit övervattnad. Som kan ses på bilden är den hängig och skrynklig. Jag har känt längs med hela stammen och den är inte mjuk så den har inte ruttnat då tror jag. Frågan är nu vad jag kan göra för att rädda den? Går den ens att rädda?

Odla Svarar: 

Hej!

Den ser inte så illa ut, men den kanske har blivit övervattnad som du säger. Om jorden är mycket blöt, ställ växten på en tjock bunt med dagstidningar som kan suga ut det överflödiga vattnet. Vattna sedan inte mer innan jordytan känns någorlunda torr. Blanda gärna småleca i krukjorden genom att krafsa ner det så gott det går. 

Alternativt, ta upp växter och plantera om den i en mer genomsläpplig jord. Kolla i så fall att lössen inte har flyttat till rötterna och blivit s.k. rotlöss istället. 

Med vänlig hälsning
Sylvia