Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Rosenknoppar och rådjur

Rådjuren har invaderat min trädgård i vår och sommar... dom äter allt tydligen... Har ett 20 tal rosenbuskar och dom har nästan tagit alla knoppar... men 2 av Ingrid Bergman buskarna lämnade dom... dom blommar för fullt nu... på dom andra 2 I B buskarna så blev bladen alldeles röda... men idag så blev jag så glad... fick jag se att där dom bitet av knopparna så kommer de nya knoppar på varje gren... och bladen börjar bli gröna igen... hur kan de komma sig... men de är bara på I B rosorna... inte på dom övriga rosorna. Är de något särskilt med just den sortens ros?

Mycket tacksam för svar...
Ulla

Odla Svarar: 

Jag har inte hört något särskilt med den, men det var ju roligt att höra.
Att de nyutslagna bladen blir röda och senare gröna är däremot mycket vanligt hos rosor. De äldre bladen kan också bli röda av sol och torka.

Det kommer ju nya knoppar på många klaseblommande rosor när man tar bort den utblommade rosen. Så det är en god idé att rensa bort blomsnafset kontinuerligt i alla rosor, om det inte är en nyponros, förstås, där man önskar en "andra blomning" i form av vackra nypon.

Du får sätta upp blodmjöl/ammoniak-dränkta oasisbitar på pinnar bland dina rosor, så tar inte rådjuren dem. Det finns även färdiga sådana pinnar att köpa.

Sylvia