Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Rosenknoppar och rådjur

Rådjuren har invaderat min trädgård i vår och sommar... dom äter allt tydligen... Har ett 20 tal rosenbuskar och dom har nästan tagit alla knoppar... men 2 av Ingrid Bergman buskarna lämnade dom... dom blommar för fullt nu... på dom andra 2 I B buskarna så blev bladen alldeles röda... men idag så blev jag så glad... fick jag se att där dom bitet av knopparna så kommer de nya knoppar på varje gren... och bladen börjar bli gröna igen... hur kan de komma sig... men de är bara på I B rosorna... inte på dom övriga rosorna. Är de något särskilt med just den sortens ros?

Mycket tacksam för svar...
Ulla

Odla svarar:

Jag har inte hört något särskilt med den, men det var ju roligt att höra.
Att de nyutslagna bladen blir röda och senare gröna är däremot mycket vanligt hos rosor. De äldre bladen kan också bli röda av sol och torka.

Det kommer ju nya knoppar på många klaseblommande rosor när man tar bort den utblommade rosen. Så det är en god idé att rensa bort blomsnafset kontinuerligt i alla rosor, om det inte är en nyponros, förstås, där man önskar en "andra blomning" i form av vackra nypon.

Du får sätta upp blodmjöl/ammoniak-dränkta oasisbitar på pinnar bland dina rosor, så tar inte rådjuren dem. Det finns även färdiga sådana pinnar att köpa.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB