Risig gräsmatta

Fredrik

Tjena Jankov

Fredrik heter jag och bor i Stockholm.

Vi har ganska nyss flyttat in i ett hus med fin trädgård, men gräsmattan är tyvärr ganska risig. Det är minst två olika grästyper, en sådd när huset byggdes för tio år sedan, den andra nåt år innan vi flyttade in. Det senare är ett kraftig "sportgräs"/Villagräs. Det ursprungliga gräset är lite finare och det som dominerar gräsmattan.

Problemet är:

  1. De två grästyperna växer olika fort och är olika kraftiga, vilket inte ser så kul ut, plus att man måste klippa gräset när det kraftiga har vuxit medan det andra gräset fortfarande ser nyklippt ut.

  2. Efter en renovering av husfasaden blev gräsmattan ganska illa åtgången med följden att den är full med kala fläckar och ogräs/maskrosor.

Min fråga: Om jag inte ska lägga om gräsmattan, hur ska jag renovera den på bästa sätt?

Mvh Fredrik

Odla Svarar: 

Hej Fredrik

Trots att jag på grund av tekniken bara får en pytteliten bild av din gräsmatta i min dator, kan jag se att den har skador.

Kratta bort dött gräs, så i med reparationsgräs och gödsla gräsmattan med Algomin Gräsgödsel. Är jorden kompakt ska du dressa på med toppdress, som består av välgödslad barkmull och sand. Det gör du i så fall innan du stödsår.

Lycka till!

/Jankov