Potatis som blir som välling när man kokar dom
Hej, Jag har ett litet grönsaksland där jag bl a sätter potatis. Den blir inte bra. Potatisarna blir skorviga , bruna fläckar, och när man kokar dom går dom sönder som mjöliga potatis fast värre. Det blir nästan som soppa. Det är vanlig skånsk lerjord nära Skurup. Jag har provat olika sättpotatis som bli bra på andra ställen men inte hos mig. Jag brukar använda Weibulls potatisgödning. som jag lägger i fåran enligt anvisningar på paketet. Det verkar vara ett gödnings problem
Alla tips mycket välkomna!
Charles Forsberg
Man ska inte odla potatis på samma ställe mer än högst vart 4 e: år har du sådana problem så byt plats omgående. Du kan vattna lite oftare så blir det mindre risk för skorv. Högt PH värde kan ge dessa skador, så du får absolut inte kalka . Du ska först och främst använda en fast sort tex asterix, Labella. Kan det vara så att du gödslar lite för mycket? MVH marita och Thomas