paprika plantor

Erik

Hej

Jag heter Erik och vill fråga om en grej som gäller mina paprikaplantor. De har helt plötsligt på bladen börjat dra ihop sig och blivit ljusgröna (vissa blad). Jag vet bara att de börjar dra in klorofyllet i bladen. Detta började hända precis när vi kom hem från semestern då jag fick en blomma som nu börjar bli en paprika. Plantan står vid mitt fönster och har sol från morgonen till klockan 2 och jag vattnar och tar hand om den.

Det är 3 paprikor i en kruka på diametern 15 cm så kan du säga ifall den får för lite näring från jorden och att jag måste separera dem eller nåt eller att de behöver mer ljus?

Skickar bild så du kan kolla.

/Erik

Odla Svarar: 

Hej Erik

Om bladen blir så ljusa som på dina paprikaplantor så brukar det vara ett tecken på att de får för lite näring, men paprikor är inte mitt starkaste område.

Paprikor är dessutom väldigt ljuskrävande så jag hade försökt öka ljustiden för dina paprikaplantor, det vill säga så att de belyses/står i solen fler timmar. Om du vill fortsätta ha dina paprikaplantor inomhus så föreslår jag att du köper en växtlampa med LED. Jag rekommenderar Växtlampa Standard med vitt ljus vilket är behagligare inomhus eller en Växtlampa Odla som är bättre för odling men som avger ett mer rosaktigt sken.

Lycka till med dina paprikor!

Mvh Hanna