Ogräs / Stagg i gräsmattan!

Peter

Gräsmattan anlades i augusti för ett år sedan. Vet ej ursprunget för matjorden. Gräset kom fint och gödslades i maj med Algomin. Eftermidsommar kom de första... Nu är en stor del av gräsmattan invaderad av kraftiga, stiliga och fula plantor av STAGG ( Nardus stricta)! Förmodligen var jorden som transporterades hit "infekterad" av frön eller växtdelar av denna växt. Hur blir vi av med den??

Odla Svarar: 

Hej,

jag måste bara först säga att när jag läste din rubrik blev jag väldigt paff, haha Stagg betyder nämligen småfisk av sill man fiskar makrill med här på västkusten, det var väldigt tur att du skrev ut det latinska namnet! ;)

Men för att återgå till frågan, det är som med alla andra gräs man vill bli av med, klipp bort fröställningarna så fort de kommer och dra upp tuvorna för hand. Stagg gillar också mager jord, försök att få upp mullhalten i jorden med hjälp av toppdress. Stagg trivs också bäst på sur mark, har ni högt eller lågt pH i jorden? När man väljer gräsblandning får man tänka på vilken sorts jord man har så det "riktiga" gräset kan få chansen att komma fram och bre ut sig.

//Anna Theorin