Mullvadarna förstör

Catrine

Hej

Vad skall vi göra, nu på våren ser trädgården ut som på bilden.

/Catrine

Odla Svarar: 

Hej Catrine

Din gräsmatta ser ju bedrövlig ut. Det finns flera åtgärder man kan ta till: Du kan vakta stilla och tyst med en spade i högsta hugg vid det hål Du senast sett bildas. När Du ser att jorden lyfter sticker Du snabbt ner spaden och kastar upp jord och förhoppningsvis även mullvaden. Slå sedan ihjäl djuret. Det låter väl grymt och hjärtlöst? Du kan sprida ut något som heter Revira och som innehåller ämnen som är ofarliga för djuren men som mullvadarna skyr så mycket att de lämnar området i fred. Följ bruksanvisningen noga!

Fällor finns också och de fungerar alldeles utmärkt om man gör rätt. Använd handskar och placera fällan i centrum av mullvadsgångarna. Helst ska du hitta en gång med flera förgreningar. Då har Du störst chans att lyckas. Täck över så att inte ljuset når in i gången.

Elektronisk avskräckning fungerar faktiskt alldeles utmärkt i de flesta fall. Enkelt att använda. Placera i centrum och flytta apparaten några meter med en veckas mellanrum. Mullvadarna blir så störda av ljudet att de ibland kan åstadkomma en mängd högar runt om avskräckningsapparaten. De brukar dock ge upp och fly.

Lycka till med jakten.

/Jankov