Mina inomhusväxter vissnar

Matilda

Hej!

Jag har har ett stort problem. De flesta av mina krukväxter inomhus vissnar. Dom har varit otroligt frodiga ända tills för ca en månad sen. Dom fäller löv, och tom. vissa "grenar" faller av. Och mina ampelliljor ser otroligt tråkiga ut. De vissnar i topparna av bladen. Jag har försökt att duscha dom ca varannan vecka, men det funkar inte. Blir dom så här för att det är vinter bara, eller vattnar jag dom för mycket? Hjälp! Jag vill ha kvar mina växter.

Mvh Matilda

Odla Svarar: 

Hej!

Vintern är ingen rolig årstid för krukväxterna inomhus. Det är för varmt, för mörkt och för torr luft. Många växter tar illa vid sig då.

Så det du kan göra är att försöka sänka värmen, placera växterna så ljust och svalt det går och vattna mindre än under sommaren. Gödsla inte under vintern. Duscha gärna lätt med blomsprutan ca varannan dag när det gäller växter som gillar fuktig omgivning, som just ampelliljor. Du kan också ge dem extraljus med växtbelysning.

Men nu närmar vi ju våren och då kan du plantera om dina växter, ljuset ökar och du behöver inte ha så hög värme inomhus. Så de kanske piggnar till igen då.

Med vänlig hälsning Sylvia