Lyckobambu är en dracena!

Josefine Hjellström

Hej igen. Jag skrev igår ang min nya lilla bambu. Jag behöver ytterligare hjälp, det är så att den är inte planterad i jord utan direkt inlindad i en svamp och nersatt i en kruka (skickar med bild) jag har klippt bort alla band runt den utom det nedersta. Den står i fönstret. Måste jag plantera om den? och hur vattnar jag den? Mvh Josefine

Odla Svarar: 

Jaha, det här är inte någon bambu utan en samling skott av dracena! En bild säger mer än 1000 ord! Av någon anledning kallar de dem för lyckobambu och liknande felaktiga namn! Det riktiga namnet är alltså dracena, den är inte alls släkt med den riktiga bambun.

När de har fått rötter kan du plantera dem i krukor en och en eller en hel skog tillsammans om du hellre vill. Det brukar komma skott på toppen även på de bitar som du delat, vanligen kommer skotten där uppe intill stället där du klippt.

Den är alltså en ren rumsväxt och tål inte alls att stå ute, förutom kanske under den varmaste sommaren.

Det är meningen att den ska stå i en kruka med antingen vatten + lite växtnäring eller kanske planteras i en kruka jord så småningom. Men det är ingen brådis med att plantera den i jorden.

Jag ser att du har planterat den i en vit kruka och den står monterad i en ställning. Det går bra att ha den just så ett tag, bara du ser till att den inte torkar ut. När de har fått rötter, kan du plantera dem i krukor en och en eller en hel skog tillsammans som de står nu, om du vill.

Med vänlig hälsning Sylvia