Litet växthus....

Monica

Hej. Har funderat på växthus men har väl inte riktigt råd i nuläget. Funderar därför på en snikvariant för att odla lite smått i.

Kan det funka att ställa ut ett vanligt vitrinskåp som det på bilden (om jag tar bort toppen och lägger glas/plast över så solen kommer in även där) Har en uteplats på tomten som är stensatt där det kan stå och jag kan även ankra skåpet i ett plank för att undvika att det välter. Frågan är bara om jag bör ha glas runt om eller om det funkar att där är täckt på baksidan bara jag ställer det i rätt riktning för mesta möjliga sol. Vädringen ser jag som ett litet problem eftersom dörrarna går att öppna. Är jag ute och cyklar eller kan det funka?

M v h / Monica

Odla Svarar: 

Visst kan du köra med snikvarianten! Du behöver inte nödvändigtvis ens ta bort taket, det blir ljust ändå. Placera mot en plank och så har du ett bra växtskåp! Sådana här säljs det ju för dyra pengar, se här: http://217.70.34.228/artiklar/images/bilder/odlingsvitrin.jpg

T o m med ett eget bygge av gamla fönster skulle kunna funka bra, det har jag själv. Gamla fönster brukar man få gratis om man råkar på plats när någon håller på och byter fönster. Man behöver inte så mycket ritningar, men sådana finns på nätet om man googlar med Växthus av gamla fönster.

Sylvia