Ledsen hibiskus

Mona

Hej Sylvia

Jag har en hibiskus från 60-talet som är ett fantastiskt träd, röda blommor likt jättenejlikor, den är väldigt tålig men har nu råkat ut för en flytt. Den stod ute i en täckt kärra över en natt +10 grader och var ihopbunden med hjälp av en tunn gasväv. Det är nu 3 veckor sedan och många blad har fallit vilket jag kunde förstå. Men jag har nu till min förtvivlan upptäck dessa torra fläckar på bladen (både gamla och nya blad) och vissa blad rullar ihop sig i kanterna, kan inte se något som kryper eller någon form av trådighet. Den har precis blommat men mindre än vanligt.

Hälsningar Mona

Odla Svarar: 

Ta en lupp och syna noga om du kan se något på din hibiskus som lever. Om inte, så kan det vara flytten. Den kanske har kommit in i ett torrare rum med mindre ljus? Då kan bladen torka och få fläckar, förutom att den stod ute i kylan och blev chockad av de plötsliga temperaturförändringarna.

Ta bort bladen med de värsta fläckarna och försök ordna så att din hibiskus får fuktigare klimat, med djupa-tallrik-metoden eller genom att duscha med blomsprutan dagligen.

Se också till att hibiskusen får ljus, eventuellt med en lysrörsarmatur ovanpå.