Lättodlade köks - och kryddväxter

Johan

Hej Carina Förra året blev jag singel och blev stående med en stor trädgård som jag inte riktigt har koll på hur man ska hantera. Skulle behöva ha lite tips på köks- och kryddväxter som är lätta att odla och ser vackra ut när de står i rabatterna. Har en stor altan i söderläge och rabatter runt den som behövs fyllas. Har även rabatter i öst och väst. Bor i Stockholmsområdet. Tacksam för tips.

/Johan

Odla Svarar: 

Hej Johan!

Lavendel är en lättodlad, vacker växt som är kryddlik men som främst odlas just för att den är så vacker och lättskött. Timjan är fint som marktäckare. Gräslök är både vackert, lättodlat och användbart. Vad gäller grönsaker är olika sorter bladsallader enkelt och man får gott om skörd hela sommaren. Ruccola är också enkelt och en god smaksättare i sallader. Klassiska grönsaker som morot, rädisa och lök är enkelt och går att odla både på friland och i pallkragar eller odlingsbänkar. Vacker t är också att så bönor som får klättra på stöd. Det finns många olika, roliga sorter. Pumpa är fint.

Det bästa är att du väljer ut en grupp växter och sedan läser på för varje hur de ska odlas. Eller återkom gärna med frågor till oss!

Lycka till!