Hundkiss på pionen

Monica

Hej

Jag har en jättefin rosa/ljusrosa pion som under hösten och vintern har blivit ett favoritställe för våra två hundar att kissa på. Förra våren/sommaren kom det inte lika många blommor som åren innan plus att den har fått någon sjukdom. Den är svart fläckig/prickig. Vad kan jag göra med min pion för att få ordentligt med liv i den igen? Jag gör vad jag kan för att få hundarna till att inte kissa på den, men det är inte så lätt.

Jag funderar på att ta upp den och flytta på pionen, kan jag göra det nu på våren? Snälla hjälp mig så jag får liv i min underbara pion igen.

Tacksam för svar!

Vänliga hälsningar Monica

Odla Svarar: 

Det är jobbigt när hundar (eller katter) får för sig att använda en viss plats som sin toalett! De är ju vanedjur och kan vara hur envisa som helst.

Det finns olika sorters Fy-sprayer och -medel som man kan testa. Pröva med kakaoflis och apelsinskal till exempel. Du kan också avskärma pionen med hjälp av ett kompostgaller så hundarna inte kommer så nära.

Annars finns det ju en möjlighet att banna hundarna med att kasta en mjuk sak på dem och fyyyya varje gång man ser att de är på gång till pionen. Kanske lär de så småningom att det inte var rätt ställe.

Jag kan tänka mig att fläckarna på pionen kan bero just på det frätande hundkisset. Jag är inte så säker på att de låter pionen vara även om du flyttar på den, de letar upp den med hjälp av lukten, så försök med ovanstående först och se om det hjälper.