Hallon eller vad?

Lova

Hej

Jag och min sambo har nu tagit över hans barndomshem i Jämtland. Jag är inte van vid att ha en trädgård och håller på och försöker lära mig allt vad det innebär. Nu är det så att bakom vårt garage finns det jättehöga jättebreda buskar som brer ut sig rätt rejält. När jag höll på och 'grävde' fram dem ur nässlorna i förra veckan såg jag att dom har bär. Och jag tycker att det ser ut som hallon men så fort jag nämnde det till sambon fick jag en varning om att jag inte ska äta dem om jag inte vill spendera resten av dan på toaletten för det är tydligen inte 'riktiga' hallon och man blir väldigt dålig i magen. Den 'varningen' har 'ärvts' ner från hans far.

Nu är det så att jag ääälskar hallon! Envis som jag är duger inte den informationen för jag vill väldigt gärna att det ska vara hallon och eftersom jag aldrig hört talas om 'falska hallon' köper jag det inte heller! Men eftersom det finns 'falska lingon' t.ex.. (bär och buskar som ser väldigt lika ut som lingon) vågar jag inte bara spankulera dit och äta en handfull!

Skickar därför med bilder tagna ovanifrån och underifrån på ett blad, en bild på bären och en på 'stammen' /'huvudstjälken' och håller tummarna för att det äntligen ska bli klarhet i frågan.

/Lova

Odla Svarar: 

Hej

Visst är det hallon så spankulera du dit och är så mycket du vill. Lös i magen kan man bli av jordgubbar också om man äter för mycket.

Med vänlig hälsning Sylvia