Gyttjig gräsmatta

Tobias Andersson

Hej Förra året grävde vi om hela tomten (sluttningstomt) och la på matjord och anla därefter en gräsmatta som tog sig bra. Nu är det däremot ett parti som inte mår så bra. Det är i anslutning till ett slänt på tomten och vid nedre delen blir det mkt gyttjigt. Jag spekulerar i att där blir det lätt vattenansamling för lite längre ner finns det berg i dagen. Utan kunskaper inom området så gissar jag att jag bör: 1. Dika ur och lägga ned dräneringsslang och leda bort ev. vatten. 2. Toppdressa med sand (kan få leverans av putssand 0-2 mm)

Kan ovanstående förslag vara ett steg på vägen? Hur fel kan det vara? Bifogar en bild och det är precis nedanför slänten som gyttjan uppstår.

Mvh Tobias

Odla Svarar: 

Hej!

Jag gissar att det är smält- och regnvatten som rinner nerför backen och stannar på det gyttjiga stället. Att dränera är ett bra förslag, gör gärna det. Lätta även ut jorden med sand, men den får gärna vara lite grövre än 0-2 mm om möjligt. Smågrus hellre, alltså. Sanden kanske bara rinner nerför slänten och gör ingen nytta.

Med vänlig hälsning Sylvia