Förslag marktäckare

Ami

Har en ca 18m lång uppfart, längs en hög vit mur med en smal rabatt 1,40m bred som det växer buskar i, bl.a 1 syren , 2 uppstammade idegranar, 1 nysatt hortensia , rosenrips, hög uppstammad thuja, smällspirea Diablo, buskpion och diverse småbuskar.

Nu vill jag nertill ha en marktäckare som i princip gör rabatten så underhållsfri som möjligt, den får gärna vara vintergrön. Vill helst inte att den brer ut sig på uppfarten. Nu har jag kantnepeta som hänger ut på gruset och orsakar en hel del växtlighet undertill i form av gräs och småplantor. vi börjar bli äldre och vill gärna bo kvar så länge som möjligt utan för tung arbetsbörda i trädgården.

Tacksam för svar.

/Ami

Odla Svarar: 

Hej

Ni har en snygg, frodig rabatt!

Jag tycker mig se att ni har någon marktäckare redan, men ser inte vad det är.

Du säger inte om det är sol eller skugga på platsen. Om det mest är skugga passar kanske hasselört, den är till och vintergrön. Är det soligt kanske det kan vara en idé att rulla ut en sedummatta, som finns att köpa färdig, eller så kan man plantera olika sedumarter som får breda ut sig.

Även småvuxna nävor typ liten flocknäva, Geranium x cantabrigiense, skulle kunna passa. Den är dock inte helt vintergrön.

Med vänlig hälsning Sylvia