Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Doftranka, tidsförskjuten

Hej Sylvia,
Vi har en doftranka som blommade fantastiskt i våras när vi köpte den. Därefter vattnade vi nästan ihjäl den, men lyckades rädda den i sista stund (jorden luktade ammoniak så vi bytte ut den helt och sköljde till och med av rötterna). Därefter tog den sig bra, har nu mörkgröna friska blad. Nu i september/oktober har den också skjutit ett litet skott (ca 25 cm för tillfället och den fortsätter växa...). Den står i rumstemperatur relativt ljust men inte i solen eller vid ett element. Vi vattnar numera försiktigt (visa av erfarenhet) och slutade gödsla i augusti.

Vad ska vi göra med den? Är den 'tidsförskjuten', ska vi låtsas att det är sommar och ge den näring? Ska vi låta skottet vara eller klippa det? Eller bara låta den vara och gå i vintervila?

Hjälp tack!
Stefan

Odla svarar:

Låt den vila ljust och svalt nu under den mörkaste tiden, dvs. minska vattning lite och gödsla inte. Skottet kan vara var men den kanske inte blir lika mörkgrön som de som växte fram under sommaren. På våren kan ni börja vattna lite mer och gödsla igen, så tar den ny fart då.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB