Cypresshäck

Mariette

Hej! Har nyss köpt ett hus. En tillhörande cypresshäck är planterad invid vägen, som insynsskydd. Jag är nu orolig för denna häck, som visserligen ser ut att växa men den ser mer eller mindre "död" ut i nederkant. Det ser ut som om de nedre delarna helt vissnar/torkar bort. Det blir ju inget insynsskydd tillslut. Häcken har dessutom växt olika fort på olika ställen.

Finns det något jag kan göra, tex. beskärning, gödning... Kan ju tyvärr inte berätta så mycket om jord, och dyl när vi som sagt är ganska nyinflyttade.

Mvh. Mariette

Odla Svarar: 

Det ser inte så roligt ut nertill. Men helt döda ser de nedre delarna inte vara, så jag tycker att ni kan vänta och se om det blir bättre sedan. Gödsla med något allgödselmedel (Algomin, Blåkorn e.d.) och se till att de inte lider av torka. Lite humusjord (kompost) kan du också ge dem om du har.

För att slippa titta på de glesa nedre delarna tills de blivit tätare, kan ni kanske ha en rabatt med sommarblommor eller perenner framför?

Skulle det bli så att det aldrig blir bättre ändå, kan ni stamma upp dem och plantera en annan, lägre, blommande häck framför.

Sylvia