Blommor på citron - igen

Christine

Hej Sylvia

Jag ställde en fråga för några månader sedan om min citronplanta som jag köpte från odla.nu för knappt ett år sedan. Då blommade den tokfullt, och sedan jag pollinerat blommorna har det nu mycket riktigt som du sa kommit och jag har låtit växa fram ett par - tre citroner på min lilla planta.

Just när jag undersökte plantan så att den mådde bra, upptäckte jag FLER blommor! Nu blommar den alltså för andra gången. Jag har hört att unga plantor kan blomma en gång, som på test men nu blommar denna för andra gången inom loppet av ett halvår! Jag undrar om det kan vara tecken på stress eller liknande? De flesta blad är gröna, de lite äldre är blekare dock. Den står i ganska svalt fönster med extraljus och blomsprutduschas varje dag.

/Christine

Odla Svarar: 

Vad trevligt att citronen trivs hos dig - problemet brukar ju vara det motsatta, alltså att den blomvägrar! Citron är lite kinkiga att få blomma inomhus.

Lår ditt citronträd nu bara blomma, om den nu vill. Jag tror snarare att det är tecken på att den trivs. Att blad blir blekare under vintern är inte så konstigt, det kan vara ljusbrist. Men det kan också vara brist på vissa näringsämnen som kväve, så ge gärna ditt citronträd citrusnäring!