|
halloj, Måste naturligtvis dela med mig receptet på mina smarriga grilljering. Skåra skinkan diagonalt så att skinkan blir "rutig". Pensla på favorithonungen. Och låt skinkan stå ett tag. (godast från någon hobbyodlare) Värm ugnen till 225° Ställ in den honungspenslade skinkan i ugnen i 5min. Gör iordning "smeten" 1 äggula 3 -4 matskedar stark senap 4 matskedar honung blanda ordentligt Pensla på blandningen tryck ner kryddnejlikor i korsen ett par varv med svartpepparkvarnen. Sikta över skorpsmulor in i ugnen tills allt har fått fin färg sista 2 minuterna brukar jag dra på grillen! Ut ur ugnen och provsmaka genast. Svalna av skinkan fort (utomhus) Men vakta den så att inte skator och kråkor äter upp den.
Åhhh, snålvattnet rinner till - men jag SKA hålla mej till den 23:e! Jag håller faktiskt hårt på den principen - till skillnad mot vissa andra...! Tack för receptet, jag kör med din variant i år.
*Felix matte*
13-12-2003, 17:45
CITAT (Betty @ 13-12-2003, 17:41) Åhhh, snålvattnet rinner till - men jag SKA hålla mej till den 23:e! Jag håller faktiskt hårt på den principen - till skillnad mot vissa andra...! Tack för receptet, jag kör med din variant i år. Tackar också för receptet. Honungsgriljeringen skall jag inte tjyvstarta med. Den får vänta till 23
Tack för receptet. Har skrivit ut det och ska prova det i år.
Pia
Gunvor Nilsson
15-12-2003, 19:22
Nu ligger Virgos honungsglaserade julskinka i min favoritlista! Tack Virgo, julen är räddad! /Gunvor
Hoppas den smakar bra! Kul om ni kan tala om efter jul hur den smakade.
Åååå, va´ gott det låter Har skickat receptet vidare till två väninnor och sparat det själv förstås. Tack!
Låter kanongott! Det ska testas Eva St
Nu doftar hela huset av honungsgriljerad skinka!:-) Mmmm.... Har inte hunnit smaka än, den står på "svalning"...men det verkar bli bra!
*Felix matte*
23-12-2003, 21:31
CITAT (Anna-C @ 23-12-2003, 20:35) Nu doftar hela huset av honungsgriljerad skinka!:-) Mmmm.... Har inte hunnit smaka än, den står på "svalning"...men det verkar bli bra! Inte hade vi tid att vänta på någon "svalning":P smakar ju bäst alldeles "nyklar" Doften är underbar och smaken ännu bättre. Helt klart ett recept jag kommer att använda även nästa år och nästa....
Håller med Agneta, inte hann vi vänta på nån svalning!!! Skinkan blev jättegod, kommer att använda receptet fler gånger - absolut! Tack Wille!
Ja-a, den skinkan blev verkligen god!!! Vi är alla såååå nöjda! Receptet kommer att användas vid jular framöver - helt klart!
Blev såå gott med honungsgriljerad skinka. Favoritgriljering framöver.
Pia
Hejsan, Det var som en julklapp att ni gillade min honungsgriljerade julskinka!
*Felix matte*
25-12-2003, 19:28
CITAT (Virgo @ 25-12-2003, 19:20) Hejsan, Det var som en julklapp att ni gillade min honungsgriljerade julskinka!
Virgo - tusen tack för tipset ! Det blev nog såå gott !!
Hälsar Viola
Gunvor Nilsson
07-01-2004, 18:06
Honungsgriljerade julskinkan får 5 getingar/solar! /Gunvor
Glömde bort det. VARFÖR gjorde jag inte som er andra. Påminn mig nästa år. TACK !!!!!!!!!!! Eva St
Kom ihåg det. Gôrsmaskigt! Mmmmmm.....
CITAT (Eva St @ 08-01-2004, 22:07) Glömde bort det. VARFÖR gjorde jag inte som er andra. Påminn mig nästa år. TACK !!!!!!!!!!! Eva St Påminner dig nu, för till jul är det långt och jag hinner glömma bort det. Skriv upp i almanackan 23 december koka skinka 24 december griljera skinkan på morgonen a lá Wille Och tack än en gång för alla lovord.
Jättebra har redan skrivit in a la´Wille men skrev det natten mellan 23 o 24 för det är då vi vill provsmaka den underbara anrättningen med något gott att dricka till men ge mig gärna en påminnelse ändå om ni kan. Eva St
Har du ingen mobiltelefon med kalenderalarmfunktion ? Eller alarm i din PC? Men kommer jag ihåg det o är kvar så ska jag påminna.
Har precis kokat en skinka (ska ge bort i morron så därför börjar jag så här tidigt) och ville ha Willes recept på honungsgriljeringen. Såg då att några bad om påminnelse inför den här julen så.... Hallåååå! Snart är det dags!
TOPPEN OCH TUSEN TACK Berith att du påminde mig - detta hade jag totalt glömt bort. I år Virgo SKA det bli skinka a la´Wille fast det får bli griljering och provsmak den 22 eftersom jag jobbar kväll den 23 men det ska väl smaka lika bra ändå
CITAT (Eva St @ 09-12-2004, 18:55) TOPPEN OCH TUSEN TACK Berith att du påminde mig - detta hade jag totalt glömt bort. I år Virgo SKA det bli skinka a la´Wille fast det får bli griljering och provsmak den 22 eftersom jag jobbar kväll den 23 men det ska väl smaka lika bra ändå Ju tidigare desto godare!
kermita
10-12-2004, 09:09
Hej ! Jag har ofta problem med griljeringen. När jag brer smeten den vill den bara rinna av. Hur gör ni?
CITAT (kermita @ 10-12-2004, 09:09) Hej ! Jag har ofta problem med griljeringen. När jag brer smeten den vill den bara rinna av. Hur gör ni? gör som jag gör, så blir det bra. obs läs första inlägget i tråden
VIRGO VILKEN GRILJERING JAG SÄGER BARA TOPPEN ALLTSÅ Den var ju helt underbar och alla som var här tyckte det samma för skinkan hade en strykande åtgång. Funderar på om man måste vänta tills nästa jul eller om man kan fuska lite på grillade revben i sommar tycker det låter ganska gott. Helt klart är i alla fall att den ligger väldigt högt bland favoritrecepten
Har testat. Fy sjutton vad gott med farinsocker! Mmmmums. Gäller bara att komma ihåg den här tråden om ett år igen. Du kan väl påminna oss Wille?
Har letat och letat - men vilket tips om Farinsocker Berith
vet inte.... jag har sökt och sökt här och i hela forumet - sökte på kombinationen farinsocker och Virgo men får inte det nappet jag vill! Men jag är 100% säker på att Wille har tipsat om det för när jag gjorde skinkan hade jag tipset framme. Lite osäker.... men jag tror att han berättade om farinsockret i Småprat. Wille kan du inte säga om jag minns rätt eller fel?
Tack! Åt upp den sista biten till mackan i morse - skinkan och julen tog slut samtidigt.
Vad bra då har vi ytterligare en variant att testa för en sak är i alla fall säker EN GÅNG HONUNGSGRILJERING ALLTID HONUNGSGRILJERING TACK VIRGO!!!!!!!!!!
Gunvor Nilsson
18-12-2005, 22:12
CITAT (Virgo @ 13-12-2003, 16:22) halloj, Måste naturligtvis dela med mig receptet på mina smarriga grilljering.
Skåra skinkan diagonalt så att skinkan blir "rutig".
Pensla på favorithonungen. Och låt skinkan stå ett tag. (godast från någon hobbyodlare)
Värm ugnen till 225°
Ställ in den honungspenslade skinkan i ugnen i 5min.
Gör iordning "smeten" 1 äggula 3 -4 matskedar stark senap 4 matskedar honung
blanda ordentligt
Pensla på blandningen tryck ner kryddnejlikor i korsen ett par varv med svartpepparkvarnen. Sikta över skorpsmulor in i ugnen tills allt har fått fin färg sista 2 minuterna brukar jag dra på grillen!
Ut ur ugnen och provsmaka genast. Svalna av skinkan fort (utomhus) Men vakta den så att inte skator och kråkor äter upp den. :lol: :o Nu lagom till Jul så poppade Virgos recept på honungsglacerad julskinka upp på min dataskärm! Jag hade i god tid lagt in en påminnelse lagom till skinkbestyret i år GOD JUL! /Gunvor
Dax att lyfta fram den här tråden nu, har ju förstått att inte alla väntar med skinkgriljeringen ända till den 23:e...
Det känns som ett lika säkert jultecken som juleljus, när tex den här tråden kommer fram igen! Vi gjorde också den här griljeringen förra året, supergott!
Vi har återgått till vår egen ... utan nejlikor och svartpeppar ... det var övervägande majoritetens önskan.
CITAT (Betty @ 04-12-2007, 11:54) Dax att lyfta fram den här tråden nu, har ju förstått att inte alla väntar med skinkgriljeringen ända till den 23:e... Bra! Fast jag väntar ändå ett tag till. Och så såg jag på originalreceptet att man ska ha kryddnejlikor, det har jag inte heller. Och nu hittade jag det här också - Honungsgriljerad skinka med farinsocker - efter länk i den här tråden. Men framförallt! - Var är Wille nuförtiden??
En fråga ska man köpa en okokt skinka först? ny på det här och vill överaska mamma , eller går det bra med en färdigkokt?
CITAT (Pjater @ 05-12-2007, 09:09) En fråga ska man köpa en okokt skinka först? ny på det här och vill överaska mamma , eller går det bra med en färdigkokt? Oj vad du fått vänta länge på svar, sorry... Det går alldeles utmärkt med en färdigkokt, jag köper kokt sen några år tillbaka, spar ju massor av tid på det.
[attachment=28680:santa1.gif] Jaha, så var det då dax för dagens höjdpunkt: Skinkgriljeringen!
KANON ÄNTLIGEN ÄR DET DAGS FÖR VILLES GRILJERING IGEN DEN HÅLLER I ALLA VÄDER GOD JUL PÅ ER ALLA
Jaaaa!!!
Biggan_
02-12-2009, 16:22
Puttar upp eftersom det har blivit aktuellt nu!
Ska absolut testa i år!!!!!! Med så många odlaiter som testat och blivit nöjda kan det inte vara fel!!!
En gammal odlait sitter och slösurfar och hittar detta! Kul! Har gjort den här griljeringen varje år nu. Blir superbra! Kram och God Jul på er!
CITAT (karjo @ 21-12-2009, 21:23) En gammal odlait sitter och slösurfar och hittar detta! Kul! Har gjort den här griljeringen varje år nu. Blir superbra! Kram och God Jul på er! Kan bara instämma, en helt perfekt griljering! Kram och God Jul på dig med! [attachment=45487:santa1.gif]
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
|
|
|