Sidor: 1, 2
Virgo
halloj,
Måste naturligtvis dela med mig receptet på mina smarriga grilljering.

Skåra skinkan diagonalt så att skinkan blir "rutig".

Pensla på favorithonungen. Och låt skinkan stå ett tag.
(godast från någon hobbyodlare)

Värm ugnen till 225°

Ställ in den honungspenslade skinkan i ugnen i 5min.

Gör iordning "smeten"
1 äggula
3 -4 matskedar stark senap
4 matskedar honung

blanda ordentligt

Pensla på blandningen
tryck ner kryddnejlikor i korsen
ett par varv med svartpepparkvarnen.
Sikta över skorpsmulor
in i ugnen tills allt har fått fin färg
sista 2 minuterna brukar jag dra på grillen!

Ut ur ugnen och provsmaka genast. Svalna av skinkan fort (utomhus)
Men vakta den så att inte skator och kråkor äter upp den. laugh.gif ohmy.gif
Betty
Åhhh, snålvattnet rinner till - men jag SKA hålla mej till den 23:e! ohmy.gif
Jag håller faktiskt hårt på den principen - till skillnad mot vissa andra...! tongue.gif
Tack för receptet, jag kör med din variant i år. smile.gif
*Felix matte*
CITAT (Betty @ 13-12-2003, 17:41)
Åhhh, snålvattnet rinner till - men jag SKA hålla mej till den 23:e! ohmy.gif
Jag håller faktiskt hårt på den principen - till skillnad mot vissa andra...! tongue.gif
Tack för receptet, jag kör med din variant i år. smile.gif

Tackar också för receptet. Honungsgriljeringen skall jag inte tjyvstarta med. Den får vänta till 23 tongue.gif
pimpim
Tack för receptet. Har skrivit ut det och ska prova det i år.

Pia
Gunvor Nilsson
Nu ligger Virgos honungsglaserade julskinka i min favoritlista! Tack Virgo, julen är räddad!
/Gunvor smile.gif
Virgo
Hoppas den smakar bra!
Kul om ni kan tala om efter jul hur den smakade.
Anna-C
Åååå, va´ gott det låter biggrin.gif
Har skickat receptet vidare till två väninnor och sparat det själv förstås.
Tack!
Eva St
Låter kanongott! Det ska testas
Eva St
Anna-C
Nu doftar hela huset av honungsgriljerad skinka!:-) Mmmm....
Har inte hunnit smaka än, den står på "svalning"...men det verkar bli bra!
*Felix matte*
CITAT (Anna-C @ 23-12-2003, 20:35)
Nu doftar hela huset av honungsgriljerad skinka!:-) Mmmm....
Har inte hunnit smaka än, den står på "svalning"...men det verkar bli bra!

Inte hade vi tid att vänta på någon "svalning":P smakar ju bäst alldeles "nyklar"
Doften är underbar och smaken ännu bättre. wub.gif
Helt klart ett recept jag kommer att använda även nästa år och nästa....
Betty
Håller med Agneta, inte hann vi vänta på nån svalning!!! Skinkan blev jättegod, kommer att använda receptet fler gånger - absolut! Tack Wille!
Anna-C
Ja-a, den skinkan blev verkligen god!!! biggrin.gif
Vi är alla såååå nöjda! Receptet kommer att användas vid jular framöver - helt klart!
pimpim
Blev såå gott med honungsgriljerad skinka. Favoritgriljering framöver.

Pia
Virgo
Hejsan,
Det var som en julklapp att ni gillade min honungsgriljerade julskinka! wub.gif
*Felix matte*
CITAT (Virgo @ 25-12-2003, 19:20)
Hejsan,
Det var som en julklapp att ni gillade min honungsgriljerade julskinka! wub.gif

biggrin.gif
Betty
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Viola
Virgo - tusen tack för tipset !
Det blev nog såå gott !!


Hälsar Viola
Gunvor Nilsson
Honungsgriljerade julskinkan får 5 getingar/solar! tongue.gif
/Gunvor
Eva St
Glömde bort det. VARFÖR gjorde jag inte som er andra. Påminn mig nästa år. TACK !!!!!!!!!!!
Eva St
Berith
Kom ihåg det. Gôrsmaskigt! Mmmmmm..... wub.gif
Virgo
CITAT (Eva St @ 08-01-2004, 22:07)
Glömde bort det. VARFÖR gjorde jag inte som er andra. Påminn mig nästa år. TACK !!!!!!!!!!!
Eva St

Påminner dig nu, för till jul är det långt och jag hinner glömma bort det.
Skriv upp i almanackan
23 december koka skinka
24 december griljera skinkan på morgonen a lá Wille

Och tack än en gång för alla lovord.
Eva St
Jättebra har redan skrivit in a la´Wille men skrev det natten mellan 23 o 24 för det är då vi vill provsmaka den underbara anrättningen med något gott att dricka till men ge mig gärna en påminnelse ändå om ni kan.
Eva St
Virgo
Har du ingen mobiltelefon med kalenderalarmfunktion wacko.gif ?

Eller alarm i din PC?

Men kommer jag ihåg det o är kvar så ska jag påminna.
Berith
Har precis kokat en skinka (ska ge bort i morron så därför börjar jag så här tidigt) och ville ha Willes recept på honungsgriljeringen. Såg då att några bad om påminnelse inför den här julen så....

Hallåååå! ohmy.gif Snart är det dags!

wub.gif wub.gif wub.gif
Eva St
TOPPEN OCH TUSEN TACK
Berith att du påminde mig - detta hade jag totalt glömt bort. I år Virgo SKA det bli skinka a la´Wille fast det får bli griljering och provsmak den 22 eftersom jag jobbar kväll den 23 men det ska väl smaka lika bra ändå
Virgo
CITAT (Eva St @ 09-12-2004, 18:55)
TOPPEN OCH TUSEN TACK
Berith att du påminde mig - detta hade jag totalt glömt bort. I år Virgo SKA det bli skinka a la´Wille fast det får bli griljering och provsmak den 22 eftersom jag jobbar kväll den 23 men det ska väl smaka lika bra ändå

Ju tidigare desto godare! wub.gif
kermita
Hej !
Jag har ofta problem med griljeringen. När jag brer smeten den vill den bara rinna av.
Hur gör ni?
Virgo
CITAT (kermita @ 10-12-2004, 09:09)
Hej !
Jag har ofta problem med griljeringen. När jag brer smeten den vill den bara rinna av.
Hur gör ni?

gör som jag gör, så blir det bra.
obs läs första inlägget i tråden
Eva St
VIRGO VILKEN GRILJERING JAG SÄGER BARA TOPPEN ALLTSÅ Den var ju helt underbar och alla som var här tyckte det samma för skinkan hade en strykande åtgång. Funderar på om man måste vänta tills nästa jul eller om man kan fuska lite på grillade revben i sommar tycker det låter ganska gott. Helt klart är i alla fall att den ligger väldigt högt bland favoritrecepten
Berith
Eva, håller med du! sleep.gif biggrin.gif

Kokade en liten 3-kilos i går som ska bli smörgåsmat, men säkert nåt till p-tt i panna också. Har inte bestämt än om jag ska griljera den - skulle vara för den smaskiga griljeringens skull då. Borde ju testa tipset om farinsocker på.... unsure.gif wub.gif
Berith
Har testat. Fy sjutton vad gott med farinsocker! Mmmmums. wub.gif

Gäller bara att komma ihåg den här tråden om ett år igen. Du kan väl påminna oss Wille? rolleyes.gif
Eva St
Har letat och letat - men vilket tips om Farinsocker Berith
Berith
sad.gif vet inte.... jag har sökt och sökt här och i hela forumet - sökte på kombinationen farinsocker och Virgo men får inte det nappet jag vill! Men jag är 100% säker på att Wille har tipsat om det för när jag gjorde skinkan hade jag tipset framme. Lite osäker.... men jag tror att han berättade om farinsockret i Småprat.

Wille kan du inte säga om jag minns rätt eller fel? ohmy.gif
Virgo
halloj,

här är det

farinsockrad honungsgriljerad julskinka
Berith
wink.gif Tack! Åt upp den sista biten till mackan i morse - skinkan och julen tog slut samtidigt.
Eva St
Vad bra då har vi ytterligare en variant att testa för en sak är i alla fall säker EN GÅNG HONUNGSGRILJERING ALLTID HONUNGSGRILJERING
TACK VIRGO!!!!!!!!!!
Gunvor Nilsson
CITAT (Virgo @ 13-12-2003, 16:22)
halloj,
Måste naturligtvis dela med mig receptet på mina smarriga grilljering.

Skåra skinkan diagonalt så att skinkan blir "rutig".

Pensla på favorithonungen. Och låt skinkan stå ett tag.
(godast  från någon hobbyodlare)

Värm ugnen till 225°

Ställ in den honungspenslade skinkan i ugnen i 5min.

Gör iordning "smeten"
1 äggula
3 -4 matskedar stark senap
4 matskedar honung

blanda ordentligt

Pensla på blandningen
tryck ner kryddnejlikor i korsen
ett par varv med svartpepparkvarnen.
Sikta över skorpsmulor
in i ugnen tills allt har fått fin färg
sista 2 minuterna brukar jag dra på grillen!

Ut ur ugnen och  provsmaka genast. Svalna av skinkan fort (utomhus)
Men vakta den så att inte skator och kråkor äter upp den.  :lol:  :o

Nu lagom till Jul så poppade Virgos recept på honungsglacerad julskinka upp på min dataskärm! Jag hade i god tid lagt in en påminnelse lagom till skinkbestyret i år wub.gif GOD JUL!

/Gunvor
Betty
Dax att lyfta fram den här tråden nu, har ju förstått att inte alla väntar med skinkgriljeringen ända till den 23:e... whist.gif
karjo
Det känns som ett lika säkert jultecken som juleljus, när tex den här tråden kommer fram igen! smile.gif Vi gjorde också den här griljeringen förra året, supergott! tongue.gif
Netha
Vi har återgått till vår egen ... utan nejlikor och svartpeppar ... det var övervägande majoritetens önskan. smile.gif
Berith
CITAT (Betty @ 04-12-2007, 11:54) *
Dax att lyfta fram den här tråden nu, har ju förstått att inte alla väntar med skinkgriljeringen ända till den 23:e... whist.gif

Bra! tummenupp.gif Fast jag väntar ändå ett tag till. Och så såg jag på originalreceptet att man ska ha kryddnejlikor, det har jag inte heller. g.gif

Och nu hittade jag det här också - Honungsgriljerad skinka med farinsocker - efter länk i den här tråden.

Men framförallt! - Var är Wille nuförtiden??
Pjater
En fråga ska man köpa en okokt skinka först? ny på det här och vill överaska mamma , eller går det bra med en färdigkokt?
Betty
CITAT (Pjater @ 05-12-2007, 09:09) *
En fråga ska man köpa en okokt skinka först? ny på det här och vill överaska mamma , eller går det bra med en färdigkokt?


Oj vad du fått vänta länge på svar, sorry... blush.gif
Det går alldeles utmärkt med en färdigkokt, jag köper kokt sen några år tillbaka, spar ju massor av tid på det. tummenupp.gif
Betty
[attachment=28680:santa1.gif] Jaha, så var det då dax för dagens höjdpunkt: Skinkgriljeringen! biggrin.gif
Eva St
santa.gif KANON ÄNTLIGEN ÄR DET DAGS FÖR VILLES GRILJERING IGEN DEN HÅLLER I ALLA VÄDER yahoo.gif
GOD JUL PÅ ER ALLA
Berith
Jaaaa!!! yahoo.gif
Biggan_
Puttar upp eftersom det har blivit aktuellt nu! smile.gif
KRT
Ska absolut testa i år!!!!!!
Med så många odlaiter som testat och blivit nöjda kan det inte vara fel!!!
karjo
En gammal odlait sitter och slösurfar och hittar detta! Kul! Har gjort den här griljeringen varje år nu. Blir superbra!
Kram och God Jul på er!
Betty
CITAT (karjo @ 21-12-2009, 21:23) *
En gammal odlait sitter och slösurfar och hittar detta! Kul! Har gjort den här griljeringen varje år nu. Blir superbra!
Kram och God Jul på er!


Kan bara instämma, en helt perfekt griljering! yes.gif
Kram och God Jul på dig med! [attachment=45487:santa1.gif]
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon