Hej!
Ville bara tackar Virgo för att han räddade våran julskinka....
Vi köpte en på 5,5 kilo. Och så ska vi då koka den. Man brukar ju räkna med en timme per kilo, så det gjorde vi.
Det vi inte visste var att våran skinka inte var hel och rund utan ihopsatt och ihoprullad i nätet. ( hoppas alla förstår vad jag menar )
Så efter ynka 2,5-3 timmar stod tempen på 80 grader.
80grader? Det kan väl inte stämma? Nej, det måste vara fel på tempen, vi byter plats på den. Vi gjorde det och tempen sjönk lite.
Men efter ca en halvtimme så var den uppe på 85 igen.
Åh sjutton oxå, men vi kan väl int ta upp skinkan redan, den har ju bara legat i tre timmar av åtminstonde fyra, fem??
Efter yttligare en liten stund vågade inte jag låta den ligga pga att temen steg.
är vi tog bort nätet så upptäckte vi att den vr rullad och vikt. Och väldigt torr.... ÅH! Typiskt, inte hann vi handla nån ny skinka heller.
Nåja, räddas det som räddas kan. Penslade på receptet med honung som jag hittade här på nätet, från Virgo.
Och tro det eller ej, skinkan vart jättegod! Torr, visst. Men det gjorde inte så mycket pga den underbara honungsgriljeringen!!!
Så tack Virgo för att du räddade våran julskinka!!
Mvh G