Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > TACK VIRGO!, Ang honungsskinkan
          160kvm stort hus
          Inlägg 27-12-2004, 15:22
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 857
          Medlem sedan:
          17-03-2004
          Medlem nr: 3 016



          Hej!
          Ville bara tackar Virgo för att han räddade våran julskinka....

          Vi köpte en på 5,5 kilo. Och så ska vi då koka den. Man brukar ju räkna med en timme per kilo, så det gjorde vi.
          Det vi inte visste var att våran skinka inte var hel och rund utan ihopsatt och ihoprullad i nätet. ( hoppas alla förstår vad jag menar )
          Så efter ynka 2,5-3 timmar stod tempen på 80 grader.

          80grader? Det kan väl inte stämma? Nej, det måste vara fel på tempen, vi byter plats på den. Vi gjorde det och tempen sjönk lite.
          Men efter ca en halvtimme så var den uppe på 85 igen.

          Åh sjutton oxå, men vi kan väl int ta upp skinkan redan, den har ju bara legat i tre timmar av åtminstonde fyra, fem??

          Efter yttligare en liten stund vågade inte jag låta den ligga pga att temen steg.
          är vi tog bort nätet så upptäckte vi att den vr rullad och vikt. Och väldigt torr.... ÅH! Typiskt, inte hann vi handla nån ny skinka heller.

          Nåja, räddas det som räddas kan. Penslade på receptet med honung som jag hittade här på nätet, från Virgo.
          Och tro det eller ej, skinkan vart jättegod! Torr, visst. Men det gjorde inte så mycket pga den underbara honungsgriljeringen!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

          Så tack Virgo för att du räddade våran julskinka!!

          Mvh G


          --------------------
          Bygger upp en ny trädgård i zon 3 ( Näshulta, Eskilstuna )


          (Bytt sign från 16kvm stor balkong)
           
          Citera
          Yin o Yang
          Inlägg 27-12-2004, 15:34
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 113
          Medlem sedan:
          28-09-2004
          Medlem nr: 4 545



          Virgo, kan inte nog tacka för receptet på honungsglaserad julskinka wub.gif Det var bland det godaste jag smakat biggrin.gif . Till glasyren använde jag dessutom den Busenkla senapen som jag hittade här på odla. Den var jättestark, men efter att ha tagit i lite mer honung blev den kanongod tongue.gif


          --------------------
          Marianne, zon 3

          När man står med båda fötterna på jorden har man oftast bilen på verkstaden
           
          Citera
          Virgo
          Inlägg 27-12-2004, 20:28
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 934
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 17



          hejsan,
          tack ska ni ha!

          Det är kul att det är så många som gillar min honungsgriljering.

          Jag testade faktiskt en ny variant i år. Över Honungssenapsglasyren så "spädde" jag på med en matsked brunt farinsocker!

          Mumsmums!!

          Tänk på att det är rea på skinka nu. Den färdigkokta finns att få för 35-39kr/kg. Den okokta för 29:-
          Billigare pålägg finns inte.


          --------------------
          mvh
          Virgo


          Den som hittar stavfel får behålla dessa!
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 27-12-2004, 20:39
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          Oh det måste jag testa. Tack för tipset! biggrin.gif

          Gjorde en skinka på 5 kg, inte många skivor kvar nu så en skinka med farin skulle inte sitta fel.


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 27-12-2004, 21:11
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          CITAT (Virgo @ 27-12-2004, 20:28)
          Tänk på att det är rea på skinka nu. Den färdigkokta finns att få för 35-39kr/kg. Den okokta för 29:-
          Billigare pålägg finns inte.

          håller med smile.gif smile.gif
          passar på nu att köpa upp ett par stycken för framtida behov rolleyes.gif rolleyes.gif


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 27-12-2004, 22:42
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 645
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Kan man frysa in en rimmad okokt skinka som tidigare varit fryst?
          huh.gif


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          Sylvia
          Inlägg 27-12-2004, 22:46
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 24



          CITAT (myskmadra @ 27-12-2004, 22:42)
          Kan man frysa in en rimmad okokt skinka som tidigare varit fryst?
          huh.gif

          Koka den hellre först och frys sedan. Griljera kan du göra när ni ska äta den.


          --------------------
          Sylvia, zon 1

          Green fingers are the extensions of a verdant heart. (Russell Page)
          I think that I shall never see A poem lovely as a tree. (Joyce Kilmer)
          There are always flowers for those who want to see them! (Henri Matisse)
           
          Citera
          Inga från Närke
          Inlägg 27-12-2004, 22:47
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          CITAT (myskmadra @ 27-12-2004, 22:42)
          Kan man frysa in en rimmad okokt skinka som tidigare varit fryst?
          huh.gif

          Det är inte så bra. Koka den och gör den klar sedan skivar du upp och fryser färdiga skivor. /Inga


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-04-2024, 12:04
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon