|
Och om Wille tittar in för att kolla läget så vill jag bara säga att det finns ingen som har så goda skinkor som du!
Japp! Willes skinkor är toppen! Tack vare Wille har jag numera underbart honungslena skinkor...
CITAT (Betty @ 23-12-2009, 11:20) Japp! Willes skinkor är toppen! Tack vare Wille har jag numera underbart honungslena skinkor...
Sommartorparn
27-12-2009, 17:15
Jättegott! Jag tyckte synd att så mycket av den goda honungen skulle gå till spillo (det mesta av den samlades på botten av formen), så jag hällde över den till rödkålen. Efter en första provsmakning tyckte jag kålen blev för söt, men efter att jag hällt i mera skinkspad och balsamvinäger så blev det jättegod kål!
smuleborg
08-12-2010, 20:38
Ja, jag puffar. Och överväger om jag ska testa denna griljering i år? Många glada tillrop har det varit, och jag litar till er .
Hoppas du lagade till min honungsgriljerade skinka! Och till nästa jul, så kanske jag har ett ännu goare recept!
CITAT (Virgo @ 18-01-2011, 16:51) Hoppas du lagade till min honungsgriljerade skinka! Och till nästa jul, så kanske jag har ett ännu goare recept! SPÄNNANDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! men kan det bli godare God fortsättning på det nya året på dig förresten
smuleborg
24-01-2011, 19:53
CITAT (Virgo @ 18-01-2011, 16:51) Hoppas du lagade till min honungsgriljerade skinka! Och till nästa jul, så kanske jag har ett ännu goare recept! Den godaste julskinkan jag ätit . Och jag litade till dig (och alla glada tillropen här), och gjorde därför inte en "skuggskinka" att ha på lut. Alla var så nöjda .
Dax att skriva ut och ta med till affärn väl?
smuleborg
20-12-2011, 16:22
För oss blir det den här griljeringen igen.
Kommer att ugnsbaka skinkan i stekpåse i år, på 125 grader (förr om åren i folie, med samma gradantal). Funderar på att bottna med salvia? Hoppas digitaltermometern funkar, i det här fallet kan jag inte gå på magkänsla. Lite orolig. Svår att ställa in.
Vattnar ur sill. Tre inläggningar är förberedda. Det kan bli en fjärde, femte.
Kryddan03
23-12-2011, 22:54
Nu har jag också testat den här griljeringen! Det doftar fantastiskt i hela lägenheten. Skinkan står på svalning för provsmakning efter vovvepromenad.
Piccante
24-12-2011, 02:03
tänkte ge min griljerade skinka lite medelhavstouche, salvia som Smuleborg skriver låter ju gott men vad tror ni om en lite nypa vardera timjan o rosmarin på griljeringen?
Kryddan03
24-12-2011, 02:33
CITAT (Markus_H @ 24-12-2011, 02:03) tänkte ge min griljerade skinka lite medelhavstouche, salvia som Smuleborg skriver låter ju gott men vad tror ni om en lite nypa vardera timjan o rosmarin på griljeringen? Men, Markus klockan är sent! Har du inte fixat skinkan än (no pun)? Timjan låter gott. Till skinka skulle jag t o m kunna tänka mig citrontimjan för lite friskhet. Även rosmarin låter gott, men i min smak, får man kanske vara lite försiktig då den lätt tar överhand.
Överbölingen
26-12-2011, 09:44
Jag nappade på den honungsgriljerade skinkan. Av strukturen att döma en vänster ytterlårsbit. Det doftade gott, såg gott ut. Den var lättskuren och perfekt i konsistensen. (Obs köpt färdigkokt).
Men det var ett jäkla stort fel! I min iver att hitta en lämpligt stor bit lagom för två och på rätt sida påsk så vet ni ju hur det är på stormarknader. Skinkorna vandrar runt minst 37 varv i kyldiken (om de ens ligger i kylen) och hamnar i diverse grundbackar. Inte förrän jag serverade årets skinka till morgonkaffet till k hustru som har namnsdag på julafton upptäckte vi mitt stora misstag. Skinkjäveln var rökt och kokt! = vanligt vardagspålägg. Smakar inte gott med någon sorts senap och det klassiska äppelmoset kändes helt fel. Jag är verkligen besviken på årets skinka, men kommer att fortsätt med hunungsgriljerandet. Det är ju inte där felet ligger...
smuleborg
27-12-2011, 19:38
Jag ska ha ett litet förjulbord så då passar jag på att puffa för denna Jättegott!!
edit:kolla 1a inlägget i tråden!
edit2: Ni som har gjort varianten med farin tog ni farinet överalltannat eller hoppade ni över svartpepparen?
Om jag köper en skinka i år så ska jag göra som TS - har gjort andra griljeringar förr - men det där verkar ok.
Tänka bara tipsa nya medlemmar , ni gamla kan ju detta nu.Min står förresten i ugnen nu nån mer som kör detta smarriga i år?
Nu när det här receptet kom fram igen blev jag sugen på att köpa en skinka - mycket god griljering
Elisabeth-Västkustkolonisten
24-12-2013, 10:27
CITAT (gunsta @ 21-12-2013, 23:50) Nu när det här receptet kom fram igen blev jag sugen på att köpa en skinka - mycket god griljering vi gjorde den några år men igår testate vi nytt. Var ett recept från mannerström (tror jag) med bl.an. rivet apelsinskål i. Mycket gott
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
|
|
|