Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Rabarbervin, receptet
          therese.kvist
          Inlägg 28-06-2008, 11:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 341
          Medlem sedan:
          23-04-2006
          Medlem nr: 7 483



          Rabarbervin- medelstarkt
          Köp vinjäst sauternes (flytande vinjäst)

          4kg. rabarber
          250g russin
          7 liter vatten
          0,5kg sock.er
          2g. jästnärsalt
          15g. vinsyra

          Sockerlag totalt
          2kg socker
          1liter vatten

          1a sockertillsatsen
          800g socker
          4dl vatten

          2a & 3e sockertillsatsen
          600g socker
          3dl vatten

          Vinmäsk:

          1. Lägg rabarbern i ett rymligt kärl
          tex en ny repfri plasthink, som rymmer 12-15liter.
          2. Koka upp den angivna mängden vatten med 500g. socker
          3.Häll den heta lagen äver rabarbern.
          4.Lägg i russinen.
          5.Låt stå tills fruktmassan svalnat till 25grader.
          6. Blanda i jästnärsalt och vinsyra.
          7. Tillsätt den förkultiverade vinjästen.
          8 Rör om. Lägg en handduk över, ställ på en varm platsför att jäsa.
          9. Rör om varje dag, så att fruktköttet som flyter inte infekteras.
          Var noga med hygienen och diska alltid redskapen.

          Tillsätt första sockertillsatsen efter några dagar.
          1: Efter 2-3 dagars synlig jäsning silas saften av genom vanlig silduk
          2. Gör i ordning fösta sockertillsatsen, koka upp socker o vatten o låt svalna
          3. Fyll mäsken på jäskärltillsammans med sockerlagen. Skaka kraftigt.
          4. Sätt på gummi kapsel och jäsrör, se till att jäsröret är fyllt till hälften med vatten.
          Låt stå 18-25grader.

          Tillsätt andra socker tillsatsen efter 1 vecka.
          Gör precis som innan koka vatten o socker låt svalna (så inte jästen dör)

          Tillsätt andra sockertillsatsen efter 2 veckor.
          Glöm inte att skaka kraftigt, samt kontrollera vätskenivån i jäskärlet,
          det ska vara 1dm från jäskärlets övre kant.
          Fyll på med vatten några dagar efter sockertillsatsen, kontrollera
          också nivån i jäsröret, om det skummar mycket kan vattnet tränga undan.
          Nu kan jäsningen fortsätta i lugnare takt.

          Gör första omtappningen efter 6veckor.
          Sug över vinet med en vinhävert till ett rent jäskärl, var noga med att inte rubba bottensatsen,
          det är den som ska avskiljas.

          Gör andra imtappningen efter 3 månader.
          Tappa om vinet för att skilja den lilla bottensatsen som bildats, Låt vinet
          stå ytterligare några månader i jäskärlet innan det tappas om på flaskor,
          Då finns ingen risk för efterjäsning i flaskorna.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-04-2024, 21:39
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon