Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V   1 2 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > De mest onyttiga och kaloririka, saffransbullar ni kan tänka er!
          Gillan
          Inlägg 16-12-2006, 01:17
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          Mmmm, men de smälter i munnen, det kan jag lova wub.gif

          Jag brukar göra mer än en sats, för de brukar inte räcka länge.

          1/2 l mjölk ( röd )

          1 pkt bakjäst

          1 kryddmått salt

          1 1/2 dl socker

          150 gram smör eller margarin

          1 1/2 msk vannilinpulver

          1 påse saffran

          1 tsk bakpulver

          1 ägg

          10-12 dl vetemjöl







          Blanda jäst, socker och övriga torra ingredienser ( ej mjölet ) i en bunke. Låt det smälta ihop.

          Under tiden har du smält margarinet och blandat det med mjölken. Den blandningen ska nu vara " fingervarm " ( ca 37 grader ). Häll vätskan i den andra bunken. Rör om ordentligt.

          Tilsätt mjölet, och arbeta degen tills den blir smidig.

          Låt degen jäsa ca 35-40 min.........

          Fyllning: Rumsvarmt margarin, 200-300 gram, en påse hasselnötkärnor som ska vara malda eller finkrossade, 2-3 dl socker. blanda samman till en varm och mjuk smet


          När degen är färdigjäst, kavla ut den tunnt och bred ut fylningen.
          Rulla ihop så " tight " det går. skär rullen i bitar och stoppa i bakformar,

          Pensla med ägg och strö pärlsocker över.

          Grädda i 250 gader, ca 10 min.


          Om det är nåt som är oklart hoppas jag att ni frågar biggrin.gif

          Jag hade glömt vetemjölet blush.gif

          Redigerat av Gillan: 08-11-2007, 08:14


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          Lena i Torslanda
          Inlägg 16-12-2006, 11:46
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 123
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 250



          Jag tror jag ätit något liknande och det var de godaste bullar jag ätit. Måste absolut testa receptet.


          --------------------
          Lena
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 16-12-2006, 12:06
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Det låter ljuvligt!


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 22-12-2006, 13:50
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          CITAT (Evgeni @ 16-12-2006, 01:17)
          Mmmm, men de smälter i munnen, det kan jag lova wub.gif

          Jag brukar göra mer än en sats, för de brukar inte räcka länge.

          1/2 l mjölk ( röd )

          1 pkt bakjäst

          1 kryddmått salt

          1 1/2 dl socker

          150 gram smör eller margarin

          1 1/2 msk vannilinpulver

          1 påse saffran

          1 tsk bakpulver

          1 ägg






          Blanda jäst, socker och övriga torra ingredienser ( ej mjölet ) i en bunke. Låt det smälta ihop.

          Under tiden har du smält margarinet  och blandat det med mjölken. Den blandningen ska nu vara " fingervarm " ( ca 37 grader ). Häll vätskan i den andra bunken. Rör om ordentligt.

          Tilsätt mjölet, och arbeta degen tills den blir smidig.

          Låt degen jäsa ca 35-40 min.........

          Fyllning: Rumsvarmt margarin, 200-300 gram, en påse hasselnötkärnor som ska vara malda eller finkrossade, 2-3 dl socker. blanda samman till en varm och mjuk smet


          När degen är färdigjäst, kavla ut den tunnt och bred ut fylningen.
          Rulla ihop så " tight " det går. skär rullen i bitar och stoppa i bakformar,

          Pensla med ägg och strö pärlsocker över.

          Grädda i 250 gader, ca 10 min.


          Om det är nåt som är oklart hoppas jag att ni frågar biggrin.gif

          Jag som inte skulle baka mera till jul! sleep.gif nu har jag iaf bakat dina bullar
          och götapetter som teskeds gumman sa,så himla goda. wub.gif
          Godare bullar får man leta efter.

          Jag åt tre stycken sedan åkte dom i frysen. smile.gif


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          karjo
          Inlägg 22-12-2006, 16:02
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 140
          Medlem sedan:
          21-05-2005
          Medlem nr: 5 846



          Men jag SKA inte baka mer, har så mycket i frysen att det kommer räcka till midsommar nästan!

          Men bullarna låter onekligen goda... Kanske funkar de bra utan saffran oxå? Så de inte blir så säsongsbetonade om ni förstår vad jag menar.

          smile.gif


          --------------------
          Hälsningar Karin, Zon 3 (4)
           
          Citera
          Lena i Torslanda
          Inlägg 22-12-2006, 18:42
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 123
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 250



          Bakade dem igår - kanongoda!! Verkligen ett bra recept som jag härmed tackar för!!


          --------------------
          Lena
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 22-12-2006, 23:04
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          jag har sparat receptet och ska prova en annan gång. Det låter verkligen gott. tongue.gif Jag ska pröva att göra det på glutenfritt mjöl.
           
          Citera
          askar
          Inlägg 22-12-2006, 23:13
          Länk hit: #8


          Gäster






          Snålvattnet rann när jag läste receptet.

          Det är sparat och min alldeles egna bagare har lovat
          baka bullarna i mellandagarna. wub.gif
           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 20-03-2007, 11:33
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          CITAT (Evgeni @ 16-12-2006, 01:17) *
          Mmmm, men de smälter i munnen, det kan jag lova wub.gif

          Jag brukar göra mer än en sats, för de brukar inte räcka länge.

          1/2 l mjölk ( röd )

          1 pkt bakjäst

          1 kryddmått salt

          1 1/2 dl socker

          150 gram smör eller margarin

          1 1/2 msk vannilinpulver

          1 påse saffran

          1 tsk bakpulver

          1 ägg






          Blanda jäst, socker och övriga torra ingredienser ( ej mjölet ) i en bunke. Låt det smälta ihop.

          Under tiden har du smält margarinet och blandat det med mjölken. Den blandningen ska nu vara " fingervarm " ( ca 37 grader ). Häll vätskan i den andra bunken. Rör om ordentligt.

          Tilsätt mjölet, och arbeta degen tills den blir smidig.

          Låt degen jäsa ca 35-40 min.........

          Fyllning: Rumsvarmt margarin, 200-300 gram, en påse hasselnötkärnor som ska vara malda eller finkrossade, 2-3 dl socker. blanda samman till en varm och mjuk smet


          När degen är färdigjäst, kavla ut den tunnt och bred ut fylningen.
          Rulla ihop så " tight " det går. skär rullen i bitar och stoppa i bakformar,

          Pensla med ägg och strö pärlsocker över.

          Grädda i 250 gader, ca 10 min.


          Om det är nåt som är oklart hoppas jag att ni frågar biggrin.gif



          Och nu var det nån som frågade efter mjölet giggle.gif

          det ska vara ca 10-12 dl vetemjöl eller så mycket att degen känns smidig.
          Sorry Karjo coolgleam.gif blush.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 08-11-2007, 08:29
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          Eftersom det börjar närma sig julbak och allt fler dreglar över smarriga bullar, så puttar jag upp de här onyttiga, men fantastiskt goda bullarna åt er som vill få lite beslutsångest angel_not.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          karjo
          Inlägg 09-11-2007, 13:49
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 1 140
          Medlem sedan:
          21-05-2005
          Medlem nr: 5 846



          Jag bakade dem och de blev supergoda som sagt! Men det var bra att ha mjöl i! wink.gif


          --------------------
          Hälsningar Karin, Zon 3 (4)
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 09-11-2007, 15:24
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Vad är vannilinpulver ? Vaniljsocker eller vaniljsåspulver? unsure.gif


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 09-11-2007, 16:43
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          CITAT (Betty @ 09-11-2007, 15:24) *
          Vad är vannilinpulver ? Vaniljsocker eller vaniljsåspulver? unsure.gif



          Hihi, ja du Betty, det borde bli vaniljsocker då, men det står faktiskt vanillinsocker på burken, alltså både fel och felstavat av mig blush.gif . Fast vanillin står det nog på din burk med skulle jag tro ( om du har det hemma alltså) naughty.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 09-11-2007, 19:03
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Ja det står vanillinsocker på min burk med. Anledningen till min fråga är den att det ju faktiskt finns en del recept där man ska ha i vaniljsåspulver. smile.gif Jag var osäker på om det var sånt pulver du menade eller om du menade vaniljsocker.


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 09-11-2007, 22:28
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 645
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          CITAT (Gillan @ 08-11-2007, 08:29) *
          Eftersom det börjar närma sig julbak och allt fler dreglar över smarriga bullar, så puttar jag upp de här onyttiga, men fantastiskt goda bullarna åt er som vill få lite beslutsångest angel_not.gif

          Beslutsångest? Det är bara att ta fram degbunken direkt. I år blir det rejäl saffranssnurrefrossa innan den sedvanliga
          lussebullefrossan i december.
          ohmy.gif


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 11-11-2007, 07:42
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          CITAT (Betty @ 09-11-2007, 19:03) *
          Ja det står vanillinsocker på min burk med. Anledningen till min fråga är den att det ju faktiskt finns en del recept där man ska ha i vaniljsåspulver. smile.gif Jag var osäker på om det var sånt pulver du menade eller om du menade vaniljsocker.



          Jo, det har du faktiskt rätt i Betty, det tänkte jag inte på blush.gif

          CITAT (myskmadra @ 09-11-2007, 22:28) *
          Beslutsångest? Det är bara att ta fram degbunken direkt. I år blir det rejäl saffranssnurrefrossa innan den sedvanliga
          lussebullefrossan i december.
          ohmy.gif



          Hihi, ungefär så jag tänkte med..............det blir lite mer bullar i år än andra år giggle.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 12-11-2007, 10:12
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Ska degen jäsa bara en gång ??? Inte i formarna alltså ?? Håller på o tar fram ingredienser till de smarriga bullarna nu . Hjärnan har visst inte kommit igång på mig än idag. confused.gif tongue.gif

          Redigerat av zissi: 12-11-2007, 10:14


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 12-11-2007, 10:37
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          CITAT (zissi @ 12-11-2007, 10:12) *
          Ska degen jäsa bara en gång ??? Inte i formarna alltså ?? Håller på o tar fram ingredienser till de smarriga bullarna nu . Hjärnan har visst inte kommit igång på mig än idag. confused.gif tongue.gif



          Herre, min skapare så slarvig jag är när jag skriver recept -fear-.gif ( skulle på sin höjd kunna skylla på att jag inte har några recept "uppskrivna", men det håller knappt crying.gif ). Och, visst ska de jäsa en stund även i formarna, ca 20-30 min. Hoppas det går bra för dig.


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 12-11-2007, 21:18
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Tack snälla Gillan för ditt snabba svar o smarriga recept. Innan de hann kallna hade jag moffat i mig fyra stycken, jag kunde nästan inte sluta. Så mycket färskt bröd kan ju va lite jobbigt för magen så jag var till slut tvungen att tänka på mina arbetskamraters närmiljö whist.gif wub.gif Det blev saffranssnurror på jobbet till emfikat o även i kväll när vi var 9 st o firade svärfar men då stod jag faktiskt över bullarna!!

          Mvh zissi

          Redigerat av zissi: 12-11-2007, 21:19


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 12-11-2007, 22:54
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          Vad kul att ni tyckte de var goda wub.gif . Fast visst är det bäst att slänga in dem ifrysen fortare än man hinner blinka. Annars är risken stor att de är slut innan de hinner in i den laugh.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-04-2024, 22:53
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon