Bra boktipps om Den osynlige kocken.
På två ställen i boken avhandlas brödfabrikernas misshandel av brödet, intressant.
Kokbar lättcremefraiche, läs om det.
Arla klarade inte av att tillverka den produkten, det var bara Youplait som kunde, och nån till.
För att Arla skulle klara av sin tillverkning behövde de tilsätta en kemikalie som inte var tillåten, hur göra?
Efter hård lobbying lyckades man tjata till sig dispens från myndigheterna.
Jag köper inte ARLA kokbar lättcremefraishe , gör ni?
Visst trodde man att ARLA kunde sin sak och hade rent mjöl i påsen?
Om riven ost, läs noga på påsen, färgämnen och stärkelse av olika slag är ofta tilsatt, stärkelse sägs vara där för att det inte skall klibba. Ni som river ost själva! Inte klibbar den så att det blir problematiskt ?
Kan det vara så att stärkelsen är där för att
- Den är billig
- Osten är så dålig och fet