|
Fuskost, gjord på billig fettråvara |
|
|
|
10-04-2008, 15:48
|
Medlem
Antal inlägg: 8 260
Medlem sedan: 23-07-2005
Medlem nr: 6 231
|
"Det ser ut som riven ost - men det är en blandprodukt gjord på billig fettråvara. Fuskosten kan lätt förväxlas med äkta vara." http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=763&a=413299Det består till mesta delen av fett, inte ost, och som tillverkaren själv säger så måste den blandas ut med riktig ost för att kunna ätas. Jag vill nog allt ha riktig ost och riva själv till mina gratänger, inte någon billig fettråvara med fantasifullt namn. Hur tänker ni andra? Köper ni en bit ost och river själva, eller köper ni påsar och vilka i så fall?
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|
|
|
|
|
10-04-2008, 15:50
|
Medlem
Antal inlägg: 94 306
Medlem sedan: 07-10-2007
Medlem nr: 12 751
|
CITAT (LadyG @ 10-04-2008, 16:48) "Det ser ut som riven ost - men det är en blandprodukt gjord på billig fettråvara. Fuskosten kan lätt förväxlas med äkta vara." http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=763&a=413299Det består till mesta delen av fett, inte ost, och som tillverkaren själv säger så måste den blandas ut med riktig ost för att kunna ätas. Jag vill nog allt ha riktig ost och riva själv till mina gratänger, inte någon billig fettråvara med fantasifullt namn. Hur tänker ni andra? Köper ni en bit ost och river själva, eller köper ni påsar och vilka i så fall? Bläää
--------------------
Har du också ett stort monster under sängen? zon 1
|
|
|
|
|
10-04-2008, 15:50
|
Medlem
Antal inlägg: 8 486
Medlem sedan: 19-03-2007
Medlem nr: 9 409
|
urk va äckligt jag får kräkkänslor. Ska hålla ögonen öppna hädanefter!
--------------------
Zon 1 Simrishamn
|
|
|
|
|
10-04-2008, 15:51
|
Medlem
Antal inlägg: 8 260
Medlem sedan: 23-07-2005
Medlem nr: 6 231
|
CITAT (Aqvakul @ 10-04-2008, 16:50) Bläää Bläää? Bläää för ost i allmänhet eller för fuskost? Edit: Dum fråga förresten... Tar tillbaka den.
Redigerat av LadyG: 10-04-2008, 15:52
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|
|
|
|
|
10-04-2008, 15:57
|
Medlem
Antal inlägg: 8 260
Medlem sedan: 23-07-2005
Medlem nr: 6 231
|
Visst blir man äcklad?
Tack vare Fizzgigg har vi bara köpt den där fuskosten någon enstaka gång, men det räcker för att man ska bli sur. Känner sig lite lurad, man vill ju ha ost på sina gratänger, inte fettmassa.
Jag kommer absolut vara uppmärksam på vad det står i framtiden, det ska stå "Ost" för att jag ska köpa. Annars kommer det inte på min mat.
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|
|
|
|
|
10-04-2008, 16:03
|
Medlem
Antal inlägg: 2 425
Medlem sedan: 12-06-2007
Medlem nr: 10 996
|
Fy farao! Jag använder mest Parmesanost och den river jag alltid själv, den som finns färdigriven i påse skulle aldrig komma in i mitt kök. I övrigt så köper jag alltid kantfri "Wästgöta Klosterost" och river den sista "snutten" och fryser in, fryspåsen fylls på av "snuttar" i precis lagom takt för vår förbrukning.
|
|
|
|
|
10-04-2008, 16:12
|
Medlem
Antal inlägg: 8 260
Medlem sedan: 23-07-2005
Medlem nr: 6 231
|
Mollis, det var smart. Jag tror jag ska se om jag inte kan sno din idé istället, det låter både praktiskt och hygieniskt.
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|
|
|
|
|
10-04-2008, 16:14
|
Medlem
Antal inlägg: 2 425
Medlem sedan: 12-06-2007
Medlem nr: 10 996
|
CITAT (LadyG @ 10-04-2008, 17:12) Mollis, det var smart. Jag tror jag ska se om jag inte kan sno din idé istället, det låter både praktiskt och hygieniskt. Mmm, och ekonomiskt
|
|
|
|
|
10-04-2008, 16:15
|
Medlem
Antal inlägg: 4 213
Medlem sedan: 07-02-2007
Medlem nr: 9 061
|
CITAT (Mollis @ 10-04-2008, 17:03) Fy farao! Jag använder mest Parmesanost och den river jag alltid själv, den som finns färdigriven i påse skulle aldrig komma in i mitt kök. I övrigt så köper jag alltid kantfri "Wästgöta Klosterost" och river den sista "snutten" och fryser in, fryspåsen fylls på av "snuttar" i precis lagom takt för vår förbrukning. Himla bra idé (visste inte ens att det fanns kantfri ) ska köpas in i morgon
--------------------
|
|
|
|
|
10-04-2008, 16:27
|
Medlem
Antal inlägg: 8 776
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 891
|
Jag som inte äter så mkt hårdost köper ibland riven på påse för att spara, känns lite onödigt med en stor dyr ostbit i kylen om man inte äter så ofta. tycker det är praktiskt med färdigriven och lagrad till gratäng någon gång. Men betalar jag för ost så vill jag ju ha ost och inte "analog ost" elelr digital ost heller för den delen Sen är ju frågan är det farligt? Det beror ju på. Mättat fett som i ost är ju mindre nyttigt. Är det på vegetabiliskt fett så borde det vara nyttigare OM det är gjort på bra veg; fetter. Finns även vegfetter som är mindre bra. Tror ju inte det är farligt eller onyttigare i sig men visst är det lurendrejeri att utge en produkt för att vara något annat.
--------------------
|
|
|
|
|
10-04-2008, 16:34
|
Medlem
Antal inlägg: 22 484
Medlem sedan: 04-08-2005
Medlem nr: 6 301
|
Riktig ost är inte farligt! Processat fett är farligt!
--------------------
Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3 Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
|
|
|
|
|
10-04-2008, 17:04
|
Medlem
Antal inlägg: 1 182
Medlem sedan: 10-04-2004
Medlem nr: 3 210
|
men fy ... trodde att det var - ost man köpte .... visseligen river vi oftast själva men ibland är man lat och det är tomot i frysen. Men det var för sista gången ....... aldrig mer så smörja
Redigerat av råse-marie: 10-04-2008, 17:05
|
|
|
|
|
10-04-2008, 17:49
|
Medlem
Antal inlägg: 15 282
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 18
|
Köper bara Arlas rivna ost, och det var ju riven ost dom hade i påsarna som tur var.
--------------------
----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
|
|
|
|
|
10-04-2008, 18:06
|
Medlem
Antal inlägg: 27
Medlem sedan: 28-03-2008
Medlem nr: 14 873
|
Det här är ju främst ett tecken på att lågprishysterin har gått alldeles för långt. Vad de i princip har gjort är att tagit stekmargarin av den värsta sorten, typ Euroshoppers hårda träiga, och rivit ned det med lite vanlig ost och sålt för ett kilopris borde kallas ocker. (Sådant margarin kostar 3-4kr/kg att producera).
Och nu vet jag varför pizzerians ost alltid blir som en deciliter olja som flyter runt på pizzan.
|
|
|
|
|
10-04-2008, 19:38
|
Medlem
Antal inlägg: 8 260
Medlem sedan: 23-07-2005
Medlem nr: 6 231
|
Jag tror man vinner på att köpa kvalitétsprodukter i längden. Det är svårt att förklara, men om man t ex köper en Västerbottenost behöver man bara ta en skiva på mackan för att det ska vara gott, men man kan behöva två tre av den billiga hushållsosten.
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|
|
|
|
Netha
|
10-04-2008, 20:13
|
Gäster
|
CITAT (Mollis @ 10-04-2008, 17:03) Fy farao! Jag använder mest Parmesanost och den river jag alltid själv, den som finns färdigriven i påse skulle aldrig komma in i mitt kök. I övrigt så köper jag alltid kantfri "Wästgöta Klosterost" och river den sista "snutten" och fryser in, fryspåsen fylls på av "snuttar" i precis lagom takt för vår förbrukning. Precis så gör jag också ... Västgöta kloster är numera enda osten jag köper den har ju också så bra återförslutbar förpackning.
|
|
|
|
|
10-04-2008, 20:15
|
Medlem
Antal inlägg: 94 306
Medlem sedan: 07-10-2007
Medlem nr: 12 751
|
CITAT (Netha @ 10-04-2008, 21:13) ... Västgöta kloster är numera enda osten jag köper... låter lite enformigt....
--------------------
Har du också ett stort monster under sängen? zon 1
|
|
|
|
Netha
|
10-04-2008, 20:23
|
Gäster
|
CITAT (Aqvakul @ 10-04-2008, 21:15) låter lite enformigt.... Beror på att min matlust varierar och nu kan jag inte få i mig någon annan sorts ost. Hinner inte bli enformigt heller eftersom jag äter som mest 2 ostmackor/vecka.
|
|
|
|
|
10-04-2008, 20:30
|
Medlem
Antal inlägg: 94 306
Medlem sedan: 07-10-2007
Medlem nr: 12 751
|
CITAT (Netha @ 10-04-2008, 21:23) Beror på att min matlust varierar och nu kan jag inte få i mig någon annan sorts ost. Hinner inte bli enformigt heller eftersom jag äter som mest 2 ostmackor/vecka. Då förstår jag.
--------------------
Har du också ett stort monster under sängen? zon 1
|
|
|
|
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
|
|