|
De mest onyttiga och kaloririka, saffransbullar ni kan tänka er! |
|
|
|
16-12-2006, 01:17
|
Medlem
Antal inlägg: 7 413
Medlem sedan: 19-07-2005
Medlem nr: 6 203
|
Mmmm, men de smälter i munnen, det kan jag lova Jag brukar göra mer än en sats, för de brukar inte räcka länge. 1/2 l mjölk ( röd ) 1 pkt bakjäst 1 kryddmått salt 1 1/2 dl socker 150 gram smör eller margarin 1 1/2 msk vannilinpulver 1 påse saffran 1 tsk bakpulver 1 ägg 10-12 dl vetemjöl Blanda jäst, socker och övriga torra ingredienser ( ej mjölet ) i en bunke. Låt det smälta ihop. Under tiden har du smält margarinet och blandat det med mjölken. Den blandningen ska nu vara " fingervarm " ( ca 37 grader ). Häll vätskan i den andra bunken. Rör om ordentligt. Tilsätt mjölet, och arbeta degen tills den blir smidig. Låt degen jäsa ca 35-40 min......... Fyllning: Rumsvarmt margarin, 200-300 gram, en påse hasselnötkärnor som ska vara malda eller finkrossade, 2-3 dl socker. blanda samman till en varm och mjuk smet När degen är färdigjäst, kavla ut den tunnt och bred ut fylningen. Rulla ihop så " tight " det går. skär rullen i bitar och stoppa i bakformar, Pensla med ägg och strö pärlsocker över. Grädda i 250 gader, ca 10 min. Om det är nåt som är oklart hoppas jag att ni frågar Jag hade glömt vetemjölet
Redigerat av Gillan: 08-11-2007, 08:14
--------------------
F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri☺ /Gillan,zon 3-4 De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
|
|
|
|
|
16-12-2006, 11:46
|
Medlem
Antal inlägg: 1 123
Medlem sedan: 06-11-2002
Medlem nr: 250
|
Jag tror jag ätit något liknande och det var de godaste bullar jag ätit. Måste absolut testa receptet.
--------------------
Lena
|
|
|
|
|
16-12-2006, 12:06
|
Medlem
Antal inlägg: 8 260
Medlem sedan: 23-07-2005
Medlem nr: 6 231
|
Det låter ljuvligt!
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|
|
|
|
|
22-12-2006, 13:50
|
Medlem
Antal inlägg: 1 990
Medlem sedan: 14-03-2004
Medlem nr: 2 991
|
CITAT (Evgeni @ 16-12-2006, 01:17) Mmmm, men de smälter i munnen, det kan jag lova Jag brukar göra mer än en sats, för de brukar inte räcka länge. 1/2 l mjölk ( röd ) 1 pkt bakjäst 1 kryddmått salt 1 1/2 dl socker 150 gram smör eller margarin 1 1/2 msk vannilinpulver 1 påse saffran 1 tsk bakpulver 1 ägg Blanda jäst, socker och övriga torra ingredienser ( ej mjölet ) i en bunke. Låt det smälta ihop. Under tiden har du smält margarinet och blandat det med mjölken. Den blandningen ska nu vara " fingervarm " ( ca 37 grader ). Häll vätskan i den andra bunken. Rör om ordentligt. Tilsätt mjölet, och arbeta degen tills den blir smidig. Låt degen jäsa ca 35-40 min......... Fyllning: Rumsvarmt margarin, 200-300 gram, en påse hasselnötkärnor som ska vara malda eller finkrossade, 2-3 dl socker. blanda samman till en varm och mjuk smet När degen är färdigjäst, kavla ut den tunnt och bred ut fylningen. Rulla ihop så " tight " det går. skär rullen i bitar och stoppa i bakformar, Pensla med ägg och strö pärlsocker över. Grädda i 250 gader, ca 10 min. Om det är nåt som är oklart hoppas jag att ni frågar Jag som inte skulle baka mera till jul! nu har jag iaf bakat dina bullar och götapetter som teskeds gumman sa,så himla goda. Godare bullar får man leta efter. Jag åt tre stycken sedan åkte dom i frysen.
--------------------
Mvh Evelina Odlar numera i zon 4 Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
|
|
|
|
|
22-12-2006, 16:02
|
Medlem
Antal inlägg: 1 140
Medlem sedan: 21-05-2005
Medlem nr: 5 846
|
Men jag SKA inte baka mer, har så mycket i frysen att det kommer räcka till midsommar nästan! Men bullarna låter onekligen goda... Kanske funkar de bra utan saffran oxå? Så de inte blir så säsongsbetonade om ni förstår vad jag menar.
--------------------
Hälsningar Karin, Zon 3 (4)
|
|
|
|
|
22-12-2006, 18:42
|
Medlem
Antal inlägg: 1 123
Medlem sedan: 06-11-2002
Medlem nr: 250
|
Bakade dem igår - kanongoda!! Verkligen ett bra recept som jag härmed tackar för!!
--------------------
Lena
|
|
|
|
|
22-12-2006, 23:04
|
Medlem
Antal inlägg: 8 694
Medlem sedan: 05-07-2004
Medlem nr: 4 012
|
jag har sparat receptet och ska prova en annan gång. Det låter verkligen gott. Jag ska pröva att göra det på glutenfritt mjöl.
|
|
|
|
askar
|
22-12-2006, 23:13
|
Gäster
|
Snålvattnet rann när jag läste receptet. Det är sparat och min alldeles egna bagare har lovat baka bullarna i mellandagarna.
|
|
|
|
|
20-03-2007, 11:33
|
Medlem
Antal inlägg: 7 413
Medlem sedan: 19-07-2005
Medlem nr: 6 203
|
CITAT (Evgeni @ 16-12-2006, 01:17) Mmmm, men de smälter i munnen, det kan jag lova Jag brukar göra mer än en sats, för de brukar inte räcka länge. 1/2 l mjölk ( röd ) 1 pkt bakjäst 1 kryddmått salt 1 1/2 dl socker 150 gram smör eller margarin 1 1/2 msk vannilinpulver 1 påse saffran 1 tsk bakpulver 1 ägg Blanda jäst, socker och övriga torra ingredienser ( ej mjölet ) i en bunke. Låt det smälta ihop. Under tiden har du smält margarinet och blandat det med mjölken. Den blandningen ska nu vara " fingervarm " ( ca 37 grader ). Häll vätskan i den andra bunken. Rör om ordentligt. Tilsätt mjölet, och arbeta degen tills den blir smidig. Låt degen jäsa ca 35-40 min......... Fyllning: Rumsvarmt margarin, 200-300 gram, en påse hasselnötkärnor som ska vara malda eller finkrossade, 2-3 dl socker. blanda samman till en varm och mjuk smet När degen är färdigjäst, kavla ut den tunnt och bred ut fylningen. Rulla ihop så " tight " det går. skär rullen i bitar och stoppa i bakformar, Pensla med ägg och strö pärlsocker över. Grädda i 250 gader, ca 10 min. Om det är nåt som är oklart hoppas jag att ni frågar Och nu var det nån som frågade efter mjölet det ska vara ca 10-12 dl vetemjöl eller så mycket att degen känns smidig. Sorry Karjo
--------------------
F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri☺ /Gillan,zon 3-4 De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
|
|
|
|
|
08-11-2007, 08:29
|
Medlem
Antal inlägg: 7 413
Medlem sedan: 19-07-2005
Medlem nr: 6 203
|
Eftersom det börjar närma sig julbak och allt fler dreglar över smarriga bullar, så puttar jag upp de här onyttiga, men fantastiskt goda bullarna åt er som vill få lite beslutsångest
--------------------
F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri☺ /Gillan,zon 3-4 De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
|
|
|
|
|
09-11-2007, 13:49
|
Medlem
Antal inlägg: 1 140
Medlem sedan: 21-05-2005
Medlem nr: 5 846
|
Jag bakade dem och de blev supergoda som sagt! Men det var bra att ha mjöl i!
--------------------
Hälsningar Karin, Zon 3 (4)
|
|
|
|
|
09-11-2007, 15:24
|
Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14
|
Vad är vannilinpulver ? Vaniljsocker eller vaniljsåspulver?
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|
|
|
|
|
09-11-2007, 16:43
|
Medlem
Antal inlägg: 7 413
Medlem sedan: 19-07-2005
Medlem nr: 6 203
|
CITAT (Betty @ 09-11-2007, 15:24) Vad är vannilinpulver ? Vaniljsocker eller vaniljsåspulver? Hihi, ja du Betty, det borde bli vaniljsocker då, men det står faktiskt vanillinsocker på burken, alltså både fel och felstavat av mig . Fast vanillin står det nog på din burk med skulle jag tro ( om du har det hemma alltså)
--------------------
F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri☺ /Gillan,zon 3-4 De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
|
|
|
|
|
09-11-2007, 19:03
|
Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14
|
Ja det står vanillinsocker på min burk med. Anledningen till min fråga är den att det ju faktiskt finns en del recept där man ska ha i vaniljsås pulver. Jag var osäker på om det var sånt pulver du menade eller om du menade vanilj socker.
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|
|
|
|
|
09-11-2007, 22:28
|
Medlem
Antal inlägg: 645
Medlem sedan: 27-02-2004
Medlem nr: 2 895
|
CITAT (Gillan @ 08-11-2007, 08:29) Eftersom det börjar närma sig julbak och allt fler dreglar över smarriga bullar, så puttar jag upp de här onyttiga, men fantastiskt goda bullarna åt er som vill få lite beslutsångest Beslutsångest? Det är bara att ta fram degbunken direkt. I år blir det rejäl saffranssnurrefrossa innan den sedvanliga lussebullefrossan i december.
--------------------
"brukar är inte alltid"
|
|
|
|
|
11-11-2007, 07:42
|
Medlem
Antal inlägg: 7 413
Medlem sedan: 19-07-2005
Medlem nr: 6 203
|
CITAT (Betty @ 09-11-2007, 19:03) Ja det står vanillinsocker på min burk med. Anledningen till min fråga är den att det ju faktiskt finns en del recept där man ska ha i vaniljsås pulver. Jag var osäker på om det var sånt pulver du menade eller om du menade vanilj socker. Jo, det har du faktiskt rätt i Betty, det tänkte jag inte på CITAT (myskmadra @ 09-11-2007, 22:28) Beslutsångest? Det är bara att ta fram degbunken direkt. I år blir det rejäl saffranssnurrefrossa innan den sedvanliga lussebullefrossan i december. Hihi, ungefär så jag tänkte med..............det blir lite mer bullar i år än andra år
--------------------
F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri☺ /Gillan,zon 3-4 De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
|
|
|
|
|
12-11-2007, 10:37
|
Medlem
Antal inlägg: 7 413
Medlem sedan: 19-07-2005
Medlem nr: 6 203
|
--------------------
F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri☺ /Gillan,zon 3-4 De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
|
|
|
|
|
12-11-2007, 21:18
|
Medlem
Antal inlägg: 3 077
Medlem sedan: 01-05-2005
Medlem nr: 5 640
|
Tack snälla Gillan för ditt snabba svar o smarriga recept. Innan de hann kallna hade jag moffat i mig fyra stycken, jag kunde nästan inte sluta. Så mycket färskt bröd kan ju va lite jobbigt för magen så jag var till slut tvungen att tänka på mina arbetskamraters närmiljö Det blev saffranssnurror på jobbet till emfikat o även i kväll när vi var 9 st o firade svärfar men då stod jag faktiskt över bullarna!! Mvh zissi
Redigerat av zissi: 12-11-2007, 21:19
--------------------
Balkong- och frilandsodling i zon 3
|
|
|
|
|
12-11-2007, 22:54
|
Medlem
Antal inlägg: 7 413
Medlem sedan: 19-07-2005
Medlem nr: 6 203
|
Vad kul att ni tyckte de var goda . Fast visst är det bäst att slänga in dem ifrysen fortare än man hinner blinka. Annars är risken stor att de är slut innan de hinner in i den
--------------------
F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri☺ /Gillan,zon 3-4 De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
|
|
|
|
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
|
|