Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vinters växttrend - blomsterfusion

Att få fart på inspirationen när det gäller hur vi arrangerar våra växter är ibland hur enkelt som helst, ibland lite knixigare. Växttrenden inför vintern kan kanske ge liv åt idéerna?

Inspiration från Floradania

Vinterns växttrend, med det mycket talande namnet Flower Fusion, eller "Blomsterfusion”, bjuder på massvis med färgglada och annorlunda sätt att kombinera växter på.

Färgstarkt och nordiskt i mix

Enligt trendforskarna kommer nya vindar från sydöst att blåsa in över våra nejder i vinter. Vi är återigen öppna för nya intryck och låter oss inspireras av färgstarka mönster och utsmyckning som får fusionera, blandas samman, med skandinaviska toner.

#Mellanöstern och Afrika inspirerar#

Anja Bisgaard Gaede, trendchef hos pej-gruppen Scandinavian Trend Institute, berättar: Den här trenden är ett resultat av den arabiska våren och den demokratiseringsprocess som västvärlden nu hämtar ny inspiration ifrån. I fokus hittar vi framför allt Mellanöstern och Afrika, där utsmyckning och dekoration skiljer sig från våra välkända, enkla nordiska traditioner. Vi hämtar således inspiration från andra etniska stilgenrer som får ge avtryck i vår annars så typiska skandinaviska stil, säger Anja Bisgaard Gaede.

I den moderna bostaden tar det sig uttryck i mer användning av färger, mönster och utsmyckning i stort. Färgpaletten är bred, och varma och exotiska nyanser blandas med brutet vitt, grått och petroleum. Vi låter med andra ord flera etniska stilarter "fusionera", och resultatet blir en individuell stil med inspiration från hela världen, avslutar trendchefen.

#Bladmönster och färger – viktiga detaljer i inredningen#

I växternas värld ger den nya trenden goda möjligheter att utnyttja de färger, mönster och strukturer som många krukväxter utrustats med av naturen. I nya konstellationer och sammanhang kan detta tillföra inredningen just den touch av annorlunda etnicitet som är själva navet i den nya trenden, samtidigt som din egen personliga stil bevaras.

Många olika växter i samma färg ger till exempel ett dynamiskt och modigt intryck, medan tygklädda ytterkrukor i spännande mönster och färger ger eftertryck åt det hantverksmässiga i Flower Fusion-temat.

Paljetter och glitter kan ge den sista finish som för tankarna till sagorna i Tusen och en natt. Några få detaljer räcker för att lyfta din bostad och skapa färg och stämning under den långa, mörka vintertiden.

Växter som matchar trenden Förslag på växter med spännande bladstrukturer och färger som matchar trenden:
Rexbegonia Cyklamen Julros Rosenstänk Peperomia Saintpaulia Julkaktus Fetknopp

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB