Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Höstens växttrend - Timeless Bloom

Höstens växttrend erbjuder många möjligheter att använda växter i en modern och klassisk inredning. Utvecklingen har gått från kylig till varm minimalism, från slitet och begagnat till hållbar design, och från kris till kontroll - skandinavisk design i ny kontext.

Inspiration från Floradania

Pernille Kirstine Møller, trendredaktör hos pejgruppen, förklarar några av de grundläggande tankarna i trenden Timeless Bloom, skandinavisk design i ny kontext:

  • Vi är på väg in i en tidsanda där kontrollerad skönhet och tillbakahållen estetik triggar oss. Det tar sig uttryck i ett ökat fokus på det tidlösa och skandinaviska, samtidigt som nya färger och processer får mer utrymme.

Natur – en stilart

Att de nya strömningarna går väl ihop med de senaste årens växande intresse för blommor och växter i bostaden beror, enligt Pernille Kirstine Møller, på vår förändrade syn på naturen; den har blivit en megatrend:

  • Från att ha varit en flyktig trend har naturen blivit stationär, och den har hittat sin plats som stilart. Här har växternas positiva effekt på inomhusklimatet bidragit till att öka intresset.

Denna utveckling kan tillskrivas den hälsovåg som upptar många för tillfället. Själva växttrenden utgår dock mer från vårt sätt att inreda våra bostäder.

  • I den moderna bostaden skapar växter det runda och avbalanserade uttryck som Timeless Bloom är ett exempel på, men det handlar inte om att vi kopierar naturen rakt av, säger Pernille Kirstine Møller.

#Härliga färgen bourdeaux gör comeback#

I takt med trendens fokusbyte blir det utrymme för nya färger, som matchar höstens djupa nyanser perfekt.

  • Färgerna i Timeless Bloom är en rad vackra bruna och neutrala nyanser, kombinerade med dämpade gröna toner från växtriket. Dessutom har vi säsongens nya stora färg, bourdeaux, som med tiden kommer att bli vår ”nya lila nyans”, avslutar Pernille Kirstine Møller.

Helt i linje med att naturen har blivit en stilart, med en naturalistisk och transparent återgivning av jord och rötter som ideal, fulländas Timeless Bloom-stilen med växter i färgade glaskrukor eller ytterkrukor och material i filt, keramik, betong och ljust trä.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB