Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sorter, prydnadsaplar

Sorter
Ett urval av några friska och fina representanter för de praktfulla prydnadsaplarna. Mångfalden är stor, och det är inte alltid lätt att välja, men kanske kan någon eller några av dessa sorter passa?

Liset
Purpurapel, Malus 'Liset' är en av de allra vackraste prydnadsaplarna som finns, med sin bedövande blomning i rosenrött under maj månad, och sina färgsprakande, mörkröda, små frukter på hösten. Det är dessutom en frisk och bra sort. Höjden är ca 3- 4 m och växtsättet sirligt och ganska glest. Trivs i väldränerad, mullrik jord i full sol. Fantastisk solitär, fin i grupper. Härdig i zon 1-5.

Adirondack
Prydnadsapel 'Adirondack', Malus 'Adirondack' är ett 3- 4 m högt, slankt träd eller buske som blommar rikligt i vitt i maj – juni. Får på sensommaren små orangegula frukter. Föredrar mullblandad, väldränerad jord och full sol. En frisk sort som lämpar sig väl som solitär och i grupper. Härdig i zon 1-3(4).

Golden Hornet
Prydnadsapel 'Golden Hornet', Malus x zumi 'Golden Hornet' blir ca 4 m hög med ett nätt, smalt växtsätt. Blommar i vitt i maj – juni, men uppskattas framförallt för den enorma mängden stora, gyllene frukter från tidig höst och en bit in på vintern. Grenarna formligen dignar under tyngden, och ger därigenom ett något överhängande intryck. Frisk sort som vill ha näringsrik, fuktig men väldränerad jord och full sol, men klarar även halvskugga. Härdig i zon 1-4.

Everest

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Prydnadsapel 'Everest', Malus 'Everest' är ett litet träd eller stor buske med kompakt, väl samlat växtsätt, som blir 3- 4 m högt. Det är en av de allra bästa sorterna och översållas i maj av vackra, vita äppelblommor. På sensommaren pryds den av stora, orangeröda frukter. Trivs i mullblandad, väldränerad jord och full sol. Frisk och vacker och lämplig som solitär och i grupper. Härdig i zon 1-3(4).

Bukettapel
Bukettapel, Malus toringo var. sargentii är en lättodlad buske som bara blir 1,5- 2 m hög, med brett, upprätt växtsätt. Översållas av vita blommor i maj – juni och rikligt med små, orangeröda frukter på hösten. Bladverket får dessutom orange höstfärg. Föredrar väldränerad jord och sol till halvskugga. Tål klippning och passar utomordentligt i buskage och grupper, även som häck. Uppskattad av fåglar. Härdig i zon 1-5.

Läs mer:
Praktfulla prydnadsaplar
Odlingsråd, prydnadsaplar


Purpurapel
Malus 'Liset', blommor


Prydnadsapel 'Adirondack', Malus 'Adirondack', blommor


Prydnadsapel 'Golden Hornet', Malus x zumi 'Golden Hornet', blommor


Prydnadsapel 'Everest', Malus 'Everest', blommor


Bukettapel, Malus toringo var. sargentii, blommor

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB