Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sällskap till dahlior

Dahliorna är egentligen sig själva nog, men ibland kan det vara roligt att ge dem passande sällskapsväxter. Här kommer inspirerande tips för den rosa och gula rabatten!

Av Sylvia Svensson

Vi har fotat några kombinationer som Göteborgs Botan har i sina stora dahliarabatter. Läckert och djärvt om vartannat, men alltid väl passande till dahlian i fråga. Här visas bara en bråkdel av alla de fina dahliorna som finns med i rabatten. Se den själv om du har möjlighet!

Rosa i läcker mix

Den enkla, lysande cericeröda dahlian med mörka blad, 'Happy Single Wing', har fått sällskap av den likaså mörk- bladiga kannan 'Wyoming'.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Först i den rosa gruppen finns det höga paradisblomstret, Cleome hassleriana 'Violet Queen'.

Den rosa gruppen fortsätter med en läcker ljusare rosa kombination: Dahlia 'Pompon Roze' och den dubbla rosenskäran Cosmos bipinnatus 'Double Rose Bonbon'.

Där finns ytterligare några rosa dahlior som matchats med höga lejongap i exakt samma rosa nyans. Fler rosa härligheter är scharlakanssalvian, Salvia coccinea 'Coral Nymph' och den ettåriga lupinen, Lupinus elegans 'Dwarf Pink Fairy'. Bakom dem står Dahlia 'Mick's Peppermint'.

Gult med orange toner

Den gula kombinationen består av citrontoffeln, Calceolaria mexicana 'Gold Purse' som är fint sällskap till dahlian 'Gryson Yellow Spider' i exakt samma färg.

I samma grupp finns också inkakrage, Tithonia rotundifolia 'Yellow Torch'. Lite högre medlemmar i samma färg är den citrongula solrosen 'Valentine' som sällskapar med samma dahlia som ovan.

Den gula gruppen tonar allt mer åt orange och nya dahliasorter avlöser varandra. Här har den tvåfärgade dahlia 'Akita' fått sällskap av inkakragen Tithonia 'Orange Torch' och Zinnia haageana 'Aztec Sunset'.

Dahliorna 'David Howard', Minley's Linda och Maxime' har fått sällskap av solrosen Helianthus annuus 'Prado Red' och blodamaranten Amaranthus cruentus 'Hot Biscuit'.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB